Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Αναπάντεχη ανατροπή στη ληστεία των 4,2 εκατ. ευρώ στην Καβάλα – Η εισαγγελέας άλλαξε το κατηγορητήριο!

Αναπάντεχη εμπλοκή παρουσιάστηκε στην υπόθεση των τριών κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην κλοπή των 4,2 εκατ. ευρώ, από το υποκατάστημα εταιρείας φύλαξης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας!

Νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, λίγο μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των τριών κατηγορουμένων ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας και αφού είχαν πάει στον εισαγγελέα για να τους αποδοθούν οι κατηγορίες, έγινε γνωστό πως η εταιρεία φύλαξης, με έδρα την Αθήνα, δεν είχε υποβάλει μήνυση για την κλοπή που διαπιστώθηκε στο υποκατάστημα της Καβάλας και στην οποία εμπλέκεται και ο 44χρονος πρώην διευθυντής της, τον οποίο στη συνέχεια έθεσε σε προσωρινή αργία.

Έτσι, μετά την ανάκριση διαπιστώθηκε από την ανακρίτρια και την εισαγγελέα ότι, οι κατηγορίες που αρχικά φέρεται να αντιμετώπιζαν οι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή της υπεξαίρεσης και συνέργειας σε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, δεν μπορούν να αποδοθούν, ενώ εκφράστηκαν επιφυλάξεις και για την προφυλάκιση των κατηγορουμένων.

Οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα έπαιξαν το ρόλο τους

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σταύρος Καϊτατζής, συνήγορος των δυο εκ των τριών κατηγορουμένων (του 64χρονου επιχειρηματία, που διατηρεί αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, και του 41χρονου γιου του, κουμπάρου και φίλου του 44χρονου πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος της εταιρείας φύλαξης), από τον Ιούλιο του 2019, οπότε και άλλαξε ο ποινικός κώδικας, δεν διώκεται πλέον αυτεπάγγελτα η υπεξαίρεση άνω του ποσού των 120.000 ευρώ, εκτός αν υπάρξει έγκληση από την πλευρά του παθόντος.

Διαβάστε επίσης: Χρηματικά ποσά και κοσμήματα βρέθηκαν στα μέλη συμμορίας που έκλεβαν σπίτια στην Νοτιοανατολική Αττική

Εκ της δικογραφίας φάνηκε ότι η εταιρεία δεν υπέβαλε καμία μήνυση κατά κανενός φυσικού προσώπου, οπότε, με βάση αυτή την εξέλιξη και αφού είχαν ολοκληρωθεί αρχικά οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άλλαξε το κατηγορητήριο και πλέον οι κατηγορίες μετατρέπονται σε διακεκριμένη κλοπή, που επίσης έχει κακουργηματικό χαρακτήρα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Έτσι, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, ξεκίνησε εκ νέου όλη η διαδικασία με τους κατηγορουμένους να προσέρχονται ξανά, ο ένας μετά τον άλλο, στο γραφείο του ανακριτή για νέα απολογία, σύμφωνα με το νέο κατηγορητήριο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ