«Κολλημένοι» στην… καρέκλα, διευθυντές φυλακών έστω και αν εμπλέκονται σε περιστατικά διαφθοράς

Must Read

Περιστατικά διαφθοράς και κακοδιαχείρισης σε σωφρονιστικά καταστήματα ανά περιοχές της χώρας είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, έλεγχος της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής διαπίστωσε σειρά υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται σωφρονιστικοί υπάλληλοι –και μάλιστα διευθυντές- και αφορούν σοβαρά πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, αλλά οι ίδιοι παραμένουν στην υπηρεσία τους.

Συγκεκριμένα, μεγάλο κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η περίπτωση διευθύντριας φυλακής στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία ελέγχεται για παράβαση καθήκοντος και αμέλεια. Στην ίδια φυλακή, εν υπηρεσία παραμένει σωφρονιστικός υπάλληλος παρόλο που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση επτά ετών για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών σε κατάστημα κράτησης.

Δείτε επίσης: Αναγνωρίζεται ο χρόνος επιδότησης ανεργίας για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους!

Σε άλλη φυλακή, σωφρονιστικός υπάλληλος διώκεται για υπεξαίρεση χρημάτων και πλαστογραφία κρατικών εγγράφων. Ο συγκεκριμένος ταμείας της φυλακής κατηγορήθηκε για ιδιοποίηση ποσού που αγγίζει τις 30.000 ευρώ, χρήματα που έκλεψε σταδιακά από το κυλικείου και το φιλόπτωχο ταμείο της φυλακής. Μάλιστα, ο ίδιος υπάλληλος συνέτασσε πλαστά έγγραφα για δαπάνες εργασιών συντήρησης της φυλακής που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Όλα αυτά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το 2016 όταν σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης πραγματοποίησε ελέγχους σε σωφρονιστικά ιδρύματα, επισημαίνοντας στην έκθεσή του πως «κατά την επιτόπια επίσκεψη του κλιμακίου στην ελεγχόμενη υπηρεσία διαπιστώθηκαν σοβαρότατες οργανωτικές και λειτουργικές αρρυθμίες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από διαχρονικότητα, καλύπτουν δηλαδή όλη την ελεγχόμενη περίοδο(2010-2016) και προφανέστατα επέδρασαν αρνητικά στην τήρηση της νομιμότητας».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πήρε θέση στο ζήτημα παραπέμποντας τη διευθύντρια της φυλακής όπου δρούσε ο «ελαφροχέρης» υπάλληλος, σε πειθαρχική δίκη με την κατηγορία της αμέλειας καθώς «δεν άσκησε με προσήκουσα εποπτεία τα καθήκοντά της, με συνέπεια την δημιουργία ταμειακού ελλείμματος».

Στο ίδιο έγγραφο παρατίθεται λίστα με ούτε λίγο ούτε πολύ 22 διοικητικού χαρακτήρα λάθη και παραλείψεις στα οποία επέπεσε η διευθύντρια της φυλακής. Η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου της παραμένει σε εκκρεμότητα, ενώ η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής συνεχίζει τον εσωτερικό έλεγχο στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This