«Ο δράκος της Ξάνθης» προσέφυγε στον Άρειο Πάγο για να σπάσουν τα ισόβια

Must Read

Οι φρικτές μνήμες από τη στυγερή δολοφονία της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου από του αποκαλούμενο «δράκο της Ξάνθης» αναβίωσαν στον Άρειο Πάγο, όπου συζητήθηκε χθες η αίτηση αναίρεσης του 35χρονου σήμερα Χρήστου Παπάζογλου κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κομοτηνής με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια συν 25 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και εμπρησμό.

Ο συνήγορός του ζήτησε μέσω της προσφυγής του να επαναληφθεί η δίκη στο Εφετείο, καθώς ο ίδιος έλειπε λόγω κωλύματος όταν εκδικάστηκε η υπόθεση, με αποτέλεσμα να οριστεί στον εντολέα του άλλος δικηγόρος. Παράλληλα, ζήτησε να αναγνωριστεί στον 35χρονο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, προκειμένου να «σπάσουν» τα ισόβια.

Διαβάστε επίσης: Εκκενώσεις Κουκάκι: Η εισαγγελία έριξε… το μπαλάκι στους αστυνομικούς για το «χάδι» στους συλληφθέντες

Στο μεταξύ, ο αδελφός της άτυχης Ζωής απηύθυνε έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας να αλλάξει ο νόμος που δίνει τη δυνατότητα στους δράστες τόσο ειδεχθών εγκλημάτων να ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών: «Αυτός ζητά δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει, στην αδελφή μου όμως δεν έδωσε τη δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει», δήλωσε ο Γιώργος Δαλακλίδης.

Το έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο έγινε τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012, έξω από το πατρικό σπίτι της κοπέλας που εκείνη την ώρα επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση. Ο 35χρονος βίασε, κακοποίησε άγρια και στην συνέχεια έκαψε ζωντανή την άτυχη Ζωή Δαλακλίδου. Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται να βγει σε δύο μήνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This