Ένοχος ο Λαβίδας για την υπόθεση «insider-trading»! Στις 17 Απριλίου η ανακοίνωση της ποινής του

Must Read

Ο πρώτος από τους κατηγορουμένους της πολύκροτης υπόθεσης «insider-trading» στις ΗΠΑ που κρίνεται ένοχος έγινε χθες ο Τηλέμαχος Λαβίδας. Δικαστήριο του Μανχάταν αποφάνθηκε ότι είναι ένοχος και για τις επτά κατηγορίες που αφορούσαν την «εσωτερική πληροφόρηση» για τις μετοχές φαρμακευτικής εταιρίας με σκοπό την απόκτηση χρηματικού κέρδους.

Το Bloomberg, που δημοσίευσε πρώτο την είδηση, σχολίασε ότι ο 39χρονος Λαβίδας, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στο Metropolitan Correctional Center, γνωστό και ως «Γκουαντάναμο της Νέας Υόρκης», κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και οκτώ χρόνια. Η ποινή του αναμένεται να ανακοινωθεί στις 17 Απριλίου, ενώ το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων εκτιμά ότι έως τότε θα παραμένει προφυλακισμένος, καθώς ακόμη και αν οι δικηγόροι του καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους, το δικαστήριο δύσκολα θα το κάνει αποδεκτό.

Διαβάστε επίσης: Διακοπή στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Τηλεφώνημα για βόμβα

Οι ένορκοι, πάντα σύμφωνα με το Bloomberg, χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να κρίνουν ένοχο τον Λαβίδα ότι έδωσε στον φίλο του Γιώργο Νίκα πληροφορίες για την εταιρία Ariad Pharmaceuticals Inc, τις οποίες έλαβε από τον πατέρα του, πρόεδρο της Lavipharm SA και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ariad Pharmaceuticals Inc Θανάση Λαβίδα. Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, ο Νίκας, που καταζητείται από τις αμερικανικές Αρχές, χρησιμοποίησε αυτές τις πληροφορίες για να βγάλει κέρδος εκατομμυρίων και ως αντάλλαγμα η γυναίκα του επένδυσε 500.000 δολάρια (448.000 ευρώ) σε εταιρία του Λαβίδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This