Ανάβει… φωτιές, η απελευθέρωση των «Πυρήνων»

Συγχωνεύονται οι ποινές τους με βάση το νέο ποινικό κώδικα

Must Read

Χάρη στις ευνοϊκές διατάξεις το νόμου Παρασκευόπουλου, πέντε μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» θα αναπνέουν αέρα ελευθερίας σε λίγες ώρες.
Κι αυτό διότι το δικαστικό συμβούλιο -με βάση τον νέο ποινικό κώδικα- έκανε δεκτό το αίτημα συγχώνευσης των ποινών τους και τους ελευθερώνει.

Οι εν λόγω αντιεξουσιαστές είχαν συλληφθεί την διετία 2010-2011 στον Βόλο και στην Αττική. Ο καθένας τους είχε συνολικά 79 χρόνια κάθειρξης, που συγχωνεύθηκαν στα 20 χρόνια και με την προσμέτρηση των μεροκάματων που έκαναν στη φυλακή πέτυχαν την αποφυλάκισή της.

Πριν λίγες μέρες είχαν αποφυλακισθεί και άλλα δύο άλλα μέλη των «Πυρήνων». Έτσι, από του αναρχικούς που συνελήφθησαν από το 2008-2013 και άνηκαν στους «Πυρήνες» ή  άλλες συνεργαζόμενες ομάδες, πλέον στο κελί θα βρίσκεται μόνο για λίγους μήνες ακόμη μόνο ένας αντιεξουσιαστής, που είχε κατηγορηθεί για ληστείες.

Στην ΕΛΑΣ βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς υπάρχουν φόβοι για κύμα αντιδράσεων, σε συνδυασμό με τα χθεσινά δημοσιεύματα, τα οποία θέλουν αρκετά μέλη της 17 Ν να ετοιμάζονται να αφήσουν τα κελιά τους –εκμεταλλευόμενοι το νέο ποινικό κώδικα- και να πάνε στα σπίτια τους, όπου θα εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους, με βραχιολάκι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This