Παράνομη η βιντεοσκόπηση εργαζομένων χωρίς τη συγκατάθεσή τους – Νόμιμος ο έλεγχος των e-mail

Must Read

Καμπάνα ύψους 15.000 ευρώ επέβαλλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε ιδιωτική εταιρία που εγκατέστησε κλειστό κύκλωμα βιντεοεπιτήρησης χωρίς τη συγκατάθεση των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, η Αρχή έκρινε παράνομη την όποια εγκατάσταση τέτοιου κυκλώματος χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων της εταιρείας, κάτι που το κάνει αυτόματα παράνομο και το καταγραφέν υλικό.

Μάλιστα, κατόπιν έρευνας της Αρχής διαπιστώθηκε πως η εταιρεία δεν επέτρεψε σε εργαζόμενο να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που περιλαμβάνονταν στο εν λόγω υλικό.

Αναλυτικά, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποφάσισε:

  • Να δώσει εντολή στην εταιρεία να συμμορφωθεί άμεσα προς το αίτημα του καταγγέλλοντος για την άσκηση του δικαιώματός του στην πρόσβαση και ενημέρωσή του για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διατηρούνται αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ιδιοκτησίας της εταιρείας, τον οποίο χρησιμοποιούσε γενικός διευθυντής.
  • Να επιβάλει στην εταιρεία το αποτελεσματικό, αναλογικό και αποτρεπτικό διοικητικό χρηματικό πρόστιμο που αρμόζει στην περίπτωση της παράνομης εγκατάστασης και λειτουργίας κλειστού κυκλώματος βιντεοεπιτήρησης, ύψους 15.000 ευρώ.

Νόμιμος ο έλεγχος των e-mail

Στα πλαίσια της έρευνας της εταιρείας, η Αρχή διερεύνησε και τη νομιμότητα πρόσβασης και ελέγχου διεγραμμένων e-mails ανώτερου στελέχους της διοίκησης, ο οποίος και ήταν ύποπτος για παράνομες ενέργειες σε βάρος της εταιρείας.

Μάλιστα, διαπίστωσε πως το νομικό πρόσωπο ως υπεύθυνος επεξεργασίας είχε συμμορφωθεί με τις επιταγές του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων και πως από τις πολιτικές και τους κανονισμούς της εταιρείας απαγορευόταν η χρήση των εταιρικών μέσων ηλεκτρονικών επικοινωνιών για ιδιωτικούς σκοπούς.

Κατόπιν με βάση το κατ’ αρ. 5 παρ. 1 και 6 παρ. 1 εδ. στ’ ΓΚΠΔ, η Αρχή έκρινε νόμιμο οποιοδήποτε εσωτερικό έλεγχο στα email του εργαζομένου.

Δείτε επίσης: Τρία χρόνια στο νταή που έριξε την πρώην σύζυγό του σε χαντάκι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This