Παρασκευή 18/6/2021

Κως: 74χρονος δικάζεται για ασέλγεια σε βάρος γυναίκας με νοητική στέρηση

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω αναμένεται να καθίσει στις 3 Φεβρουαρίου ένας 74χρονος από τη Ρόδο, που κατηγορείται για ασέλγεια εις βάρος γυναίκας με νοητική υστέρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 42χρονη πήγαινε σε Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης, αφού πάσχει από νοητική υστέρηση με στοιχεία σχιζοφρένειας, που συνεπάγονται τη μείωση της κριτικής ικανότητας και της δυνατότητας αυτοπροσδιορισμού και αντίστασης.

Τον Αύγουστο του 2012 υπεύθυνοι του ειδικού σχολείου διαπίστωσαν ότι η γυναίκα έφερε μαζί της αδικαιολόγητο ποσό χρημάτων, το οποίο δεν της είχε δώσει ούτε ο αδελφός της ούτε κάποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο. Έπειτα από συζήτηση του υπευθύνου και της 42χρονης, η γυναίκα τού αποκάλυψε ότι καθημερινά, αφού έφευγε ο αδελφός της από το σπίτι, την παρελάμβανε ο κατηγορούμενος, ο οποίος την οδηγούσε σε ερημική περιοχή του Μόντε Σμιθ και ασελγούσε εις βάρος της.

Δείτε επίσης: Οκτώ χρόνια φυλακή σε 27χρονη μαστρωπό, που εξέδιδε την ανήλικη ξαδέρφη της σε βαγόνι του ΟΣΕ

Τα ίδια είπε και στους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, με αποτέλεσμα να τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση ο ηλικιωμένος, ο οποίος το ίδιο πρωί πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να μεταφέρει τη 42χρονη στο Μόντε Σμιθ και να έρχεται σε συνουσία μαζί της. Αμέσως συνελήφθη, ενώ κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια. Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η 42χρονη έχει νοητική υστέρηση, όχι όμως σε σημείο να μην καταλαβαίνει τι κάνει, ενώ υποστήριξε ότι η ίδια του είχε προτείνει να συνευρεθούν ερωτικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ