Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Σοκαριστική αποκάλυψη του ιατροδικαστή για την Τοπαλούδη: «Την πέταξαν λιπόθυμη στη θάλασσα και πνίγηκε»

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη προχώρησε ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτρέτσος, που κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας στη δίκη για τη φρικτή δολοφονία της φοιτήτριας, διευκρίνισε ότι η αιτία θανάτου της άτυχης φοιτήτριας ήταν ο πνιγμός καθώς το θύμα ήταν λιπόθυμο όταν οι κατηγορούμενοι το πέταξαν στη θάλασσα.

«Το τραύμα της κεφαλής ήταν πολύ σοβαρό. Θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το θάνατο. Όμως δεν ήταν αυτό το τραύμα η τελική αιτία θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη. Αποδείχθηκε ότι η τελική αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός. Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε μέσα στο νερό. Ήταν λιπόθυμη», τόνισε στο δικαστήριο ο μάρτυρας και προσέθεσε πως «ένας μη ειδικός βλέποντας την κοπέλα σε αυτή τη κωματώδη κατάσταση πολύ εύκολα θα μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν νεκρή».

Ο μάρτυρας που εισέφερε τις σημαντικές επιστημονικές εκτιμήσεις του στο δικαστήριο είπε ότι το κορίτσι θα είχε ελπίδες να ανακάμψει, παρά τις βαρύτατες κακώσεις που έφερε, αν είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο και συμφώνησε με την παρατήρηση της εισαγγελέως ότι ενδεχομένως η περίπτωση της νεαρής φοιτήτριας θα μπορούσε να εξελιχθεί όπως αυτή της Μυρτούς της Πάρου. «Είχε ελπίδες να ζήσει αν είχε πάει στο νοσοκομείο» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας αν τα ευρήματα συνηγορούν σε συναινετική σεξουαλική πράξη με το θύμα, ο μάρτυρας είπε αφοπλιστικά: «Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο. …Οποιαδήποτε συναίνεση και να υπήρχε δεν υπάρχει περίπτωση να κάλυπτε αυτά που έγιναν μετά».

Δείτε επίσης: Λιμενικός στη δίκη της δολοφονίας Τοπαλούδη: «Η κοπέλα φώναζε όσο την βασάνιζαν»

Επιπλέον, ο Κ. Κοτρέτσος επισήμανε ότι το σώμα της αδικοχαμένης φοιτήτριας δεν έφερε σημάδια που να καταδεικνύουν ότι η σορός της σύρθηκε για να μεταφερθεί. «Η μετακίνηση του σώματος (του θύματος) δεν θα ήταν ομαλή. Το σώμα της θα είχε προσκρούσει κάπου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το σώμα μεταφέρθηκε βιαίως, δεν υπάρχει αυτό το τραβολόγημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, σημειώνοντας πως κατά την άποψή του η μεταφορά της σορού της έγινε και από τους δυο δράστες.

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής επεσήμανε ότι «Υπήρχαν σημεία που μας έδειχναν ότι υπάρχει πλήξη εν ζωή». Ωστόσο, κατά τον ιατροδικαστική η παραμονή της σορού στο νερό είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία dna.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι τα ρεύματα θα μπορούσαν να είχαν παρασύρει τη σορό της Ελένης Τοπαλούδη και να μην εντοπίζονταν ποτέ ή να εντοπίζονταν πολύ αργότερα με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η ανεύρεση πολλών στοιχείων από την νεκροψία νεκροτομή.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 31 Ιανουαρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ