Καταδικάστηκε ιερέας που άρπαζε χρήματα από ανέργους, τάζοντάς τους δουλειά

Must Read

Σε φυλάκιση 15 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε 36χρονος ιερέας, ο οποίος αποσπούσε χρηματικά ποσά από ανέργους, στους οποίους υποσχόταν ψευδώς δουλειά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό!

Ο ένοχος είχε παραπεμφθεί για δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι σε καιρό οικονομικής κρίσης, εισέπραττε από ανέργους χρηματικά ποσά, για να προχωρήσει -τάχα μου- τη διαδικασία εύρεσης εργασίας.

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι το κατηγορητήριο περιελάμβανε εννέα περιπτώσεις της φερόμενης δράσης του, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για μόλις μία από αυτές, καθώς, με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, για τις υπόλοιπες οκτώ απαιτείται έγκλιση των φερόμενων θυμάτων, γεγονός που δεν συνέβη, και ως εκ τούτου οι δικαστές απάλλαξαν τον κατηγορούμενο.

Ο ιερέας, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο ρασοφόρος, αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε και ένας 51χρονος, ο οποίος κρίθηκε αθώος.

Διαβάστε επίσης: Ξανά στο εδώλιο 43χρονος για παιδική πορνογραφία

Είχε συλληφθεί το Μάρτιο του 2014

Οι δυο τους είχαν συλληφθεί το Μάρτιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., έκαναν, τότε, λόγο για δεκάδες θύματα, που, μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο και τον ημερήσιο Τύπο, απευθύνθηκαν σε «εταιρεία ευρέσεως εργασίας» με έδρα την Καβάλα και γραφεία στη Θεσσαλονίκη, αναζητώντας δουλειά. Κατά τις ίδιες ανακοινώσεις, το ύψος της φερόμενης απάτης έφτανε τις 78.000 ευρώ!

Συνήγοροι του ιερέα –ο οποίος πλέον βρίσκεται στην Κρήτη– είχαν δηλώσει, μετά τη σύλληψή του εντολέα τους, ότι τα περισσότερα άτομα είχαν αποζημιωθεί. Ο ιερέας είχε αφεθεί ελεύθερος, μετά την απολογία με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This