Ομόφωνα ένοχοι οι 4 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μ. Παπαγεωργίου

Must Read

Την ομόφωνη ένοχοι των 4 κατηγορούμενων για την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου – τον Αύγουστο του 2012- αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνα;.

Η εισαγγελέας Ελ. Καρκαμπούνα, πρότεινε να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι καταδικασθέντες, κάνοντας ειδική αναφορά σε αυτό του  πρότερου σύννομου βίου.

Το δικαστήριο συσκέπτεται αυτή την ώρα επί του αιτήματος των κατηγορουμένων για την αναγνώριση των ελαφρυντικών.

Ο  78χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος στο εγκληματικό σχέδιο, κρίθηκε ένοχος από τους δικαστές για τα αδικήματα της:

  • ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • αρπαγής
  • απόπειρας εκβίαση
  • σύστασης συμμορίας

Οι δικαστές έκριναν ενόχους για σύσταση συμμορίας δύο από τους φερόμενους ως συνεργούς του 78χρονου και για απόπειρα εκβίασης τον 4ο κατηγορούμενο.

 

Τα ελαφρυντικά

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 78χρονου, επικαλέστηκαν τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα και ζήτησαν να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου έντιμου βίου, της καλής διαγωγής μετά την πράξη και σε συνθήκες κράτησης και της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης, που πρώτη φορά εισάγεται στον κώδικα.
Αναγνώριση ελαφρυντικών ζήτησαν και οι υπόλοιποι 3 καταδικασθέντες, ωστόσο η εισαγγελέας Ελ. Καρκαμπούνα, πρότεινε να απορριφθούν:

«Η ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου δεν επαρκεί για την αναγνώριση του ελαφρυντικού, εάν το δικαστήριο αιτιολογημένα κρίνει ότι ο κατηγορούμενος είχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά.

Στο πρόσωπο του 78χρονου υπήρχε ροπή προς την αντικοινωνική συμπεριφορά. Είχε κατ’ επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη», υποστήριξε η εισαγγελέας, με τους συγγενείς και φίλους του Μάριου Παπαγεωργίου να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This