Δραματικές εξελίξεις στην δίκη για την δολοφονία του 55χρονου Γερμανού στην Αρκίτσα

Must Read

Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λειβαδιάς η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του 55χρονου κυνηγού Gerd Peter Baumbeger που βρέθηκε νεκρός στις 9 Ιανουαρίου 2018 με τραύματα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι και το στήθος, μέσα σε έναν ελαιώνα στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν η πρώην σύντροφος του Γερμανού, η 47χρονη Θεοδότα Α., καθώς και ο 56χρονος νυν εραστής της, Δημήτρης Σ., οι οποίοι δήλωσαν αθώοι και αρνήθηκαν ότι είχαν οικονομικό κίνητρο να σκοτώσουν τον 55χρονο. Ανάμεσα σε όσους κατέθεσαν την πρώτη μέρα της δίκης ήταν ο κυνηγός, που είχε κληθεί στο στάδιο της προανάκρισης να δώσει βιολογικό υλικό -το οποίο, σύμφωνα με όσα επικαλείται η υπεράσπιση, φέρεται ότι προσομοιάζει με δείγμα από τα νύχια του θύματος που βρίσκεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ-, αλλά και ένα άλλο άτομο από την ίδια παρέα κυνηγών που βρίσκονταν κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο άτυχος Γερμανός.

Δεν προσήλθε μάρτυρας «κλειδί»

Ο δεύτερος κυνηγός, μάλιστα, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είδε πεσμένο στο έδαφος τον 55χρονο, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν ενημέρωσε τις Αρχές, επειδή υπέθεσε ότι κοιμόταν! Ακόμη κατέθεσε ένας συμπατριώτης του αδικοχαμένου κυνηγού ο οποίος αποκάλυψε ότι ο φίλος του είχε 23 ταυτότητες, εκ των οποίων μόνο η μία έχει τα πραγματικά στοιχεία του, καθώς επίσης ότι μονίμως κουβαλούσε πάνω του ένα όπλο.

Δείτε επίσης: Τι υποστηρίζει η Βασιλική Θάνου στο ΣτΕ για την απομάκρυνσή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Χθες, επρόκειτο να καταθέσει και μία φίλη της 47χρονης Θεοδότας Α. η οποία είχε αλλάξει την αρχική κατάθεσή της, λέγοντας πως μετά το φονικό η κατηγορούμενη της είχε ζητήσει να καλύψει τον 56χρονο σύντροφό της για τις ώρες από τις 15.00 μέχρι τις 19.00 (σ.σ.: ο θάνατος του Γερμανού υπολογίστηκε μεταξύ 17.00 με 17.15 το απόγευμα) με το αιτιολογικό ότι έκαναν κάποιες εργασίες σε ένα κτήμα στην περιοχή της Αταλάντης.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία θεωρείται μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση, δεν προσήλθε για να καταθέσει, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή της. Οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων επανέλαβαν στο δικαστήριο το αίτημά τους να διοριστεί ως τεχνικός σύμβουλος ο διδάκτορας Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Γιώργος Φιτσιάλος, προκειμένου να αξιολογήσει επιστημονικά το πρωτογενές βιολογικό υλικό που βρίσκεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ζήτησαν να τούς παρασχεθούν από την Ασφάλεια Λαμίας οι φωτογραφίες που απεικονίζουν το θύμα στον τόπο του εγκλήματος, καθώς οι μόνες φωτογραφίες που υπάρχουν στη δικογραφία είναι από το νεκροτομείο. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This