Ποινική δίωξη στους κρητικούς νταήδες, που έδειραν διασώστη του ΕΚΑΒ μετά από ξύλο σε αλλοδαπό στο Ηράκλειο

Must Read

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν οι νεαροί, που τα ξημερώματα της Κυριακής συνελήφθησαν από αστυνομικούς για τις απρόκλητες επιθέσεις σε βάρος δύο ατόμων, ενός 46χρονου διασώστη του ΕΚΑΒ και ενός αλλοδαπού, 26χρονου φοιτητή, στο Ηράκλειο. Στα δύο νεαρά άτομα ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Το μένος τους σε διασώστες και οχήματα του ΕΚΑΒ «ξέσπασαν» για άγνωστο λόγο  τα ξημερώματα της Κυριακής, δυο νεαροί, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι δύο άνδρες, ηλικίας 22 και 23 ετών, που χτύπησαν τους διασώστες, είχαν συλληφθεί νωρίτερα στο Ηράκλειο για «καβγά», αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν υποβλήθηκε μήνυση εναντίον τους! Έτσι, ανενόχλητοι συνέχισαν το… ευάρεστο έργο τους, μεταβαίνοντας στην Αλικαρνασσό, όπου τραυμάτισαν σοβαρά έναν από τους διασώστες, στους οποίους επιτέθηκαν!

Το μεσημέρι βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, όμως ζήτησαν και έλαβαν αναβολή και η δίκη ορίστηκε για τις 20 Φεβρουαρίου 2020, ενώ μέχρι τότε αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δράστες, περνώντας έξω από τα γραφεία των διασωστών στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, άρχισαν με μανία να κλοτσούν σταθμευμένο ασθενοφόρο και παρακείμενα οχήματα. Όταν οι διασώστες βγήκαν έξω για να δουν τι συμβαίνει και να ζητήσουν το λόγο για τις φθορές, έγιναν αποδέκτες της βίας των αφηνιασμένων νεαρών. Μάλιστα, ένας από τους τραυματιοφορείς ξυλοκοπήθηκε σε τέτοιο βαθμό, που νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο.

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες και να τους συλλάβουν, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα είχαν επιτεθεί σε παρέα φοιτητών και σε έναν αλλοδαπό, τον οποίο και τραυμάτισαν.

Τα κίνητρα, των δραστών παραμένουν άγνωστα, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Με αφορμή το συμβάν, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός έκανε λόγο για απουσία αστυνόμευσης και κενά στο νομικό πλαίσιο που αφορά τη φύλαξη και την ασφάλεια των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Ο βοσκός έπιασε τους… λύκους μέσω GPS σε πρόβατο

Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ Κρήτης

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν μεταξύ 10π.μ. και 2 μ.μ. οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κρήτης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφός τους.

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης προκηρύσσει τετράωρη στάση από τις 10πμ μέχρι και 2μμ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την χθεσινή βάναυση επίθεση κατά του συναδέλφου μας.

Θα υπάρξει επίσης κινητοποίηση έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου κατά την προσαγωγή και την διαδικασία αυτοφώρου των κατηγορουμένων.

Κατά τη διάρκεια της στάσης θα λειτουργήσει ποσοστό ασφαλείας 50%. Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας».

Δείτε επίσης: Καιρός: Παγωνιά και κρύο, αλλά χωρίς πολλές βροχές σήμερα και αύριο 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This