Αθανάσιος Ράντος: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ στη θέση της Σακελλαροπούλου

Must Read

Τον κ. Αθανάσιο Ράντο επέλεξε το Υπουργικό Συμβούλιο για τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο μέχρι σήμερα αρχαιότερος αντιπρόεδρός του ΣτΕ, κρίθηκε ως ο καταλληλότερος για να διαδεχθεί την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Ράντος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1976, με βαθμό «Άριστα». Έλαβε Μεταπτυχιακό της Νομικής, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, το 1990.

Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1978. Διορίστηκε Εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας, το 1979. Το 1984, προήχθη στον βαθμό του Παρέδρου του ΣτΕ, ενώ το 1996 τοποθετήθηκε Σύμβουλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Από το 2009, είναι Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Έχει διδάξει για πάνω από είκοσι χρόνια στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο) καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών και Μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής. Ήταν μέλος στην Συντακτική Επιτροπή της Επετηρίδας Δικαίου Προσφύγων και Αλλοδαπών της Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Από τον Μάιο του 2018 έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, διετέλεσε Προεδρεύων του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την παραίτηση του Νικόλαου Σακελλαρίου. Στις 22 Ιανουαρίου 2020, ανέλαβε και πάλι Προεδρεύων του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, στο αξίωμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη ο φυγόποινος πατέρας, που κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες κόρες του!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This