Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του Μέντζου! Αθώα η χήρα του δασκάλου

Must Read

Από το μηδέν ξεκινούν και πάλι οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου του άτυχου 46χρονου δασκάλου Νίκου Μέντζου στο Αγρίνιο, καθώς χθες κρίθηκε αθώα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου η χήρα του, η οποία κατηγορούνταν για το αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2011 στην περιοχή Ρουπακιά.

Παρά το γεγονός ότι η εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης και πρότεινε την ενοχή της, η απόφαση των δικαστών έφερε τη μεγάλη ανατροπή. Η χήρα που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αθωώθηκε προκαλώντας χαμόγελα και ικανοποίηση στους συγγενείς της και στον γιο της, ο οποίος όταν έχασε τον πατέρα του ήταν μόλις 14 ετών.

Μετά το άκουσμα της απόφασης η ίδια έπεσε στην αγκαλιά των δικών της ανθρώπων και επέστρεψε ανακουφισμένη στο σπίτι της. Ωστόσο, το σκοτεινό θρίλερ του Αγρινίου εξακολουθεί να στοιχειώνει την περιοχή, καθώς ο δράστης που αφαίρεσε τη ζωή με τόσο φρικιαστικό τρόπο από τον 46χρονο κυκλοφορεί ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη που είχε διενεργήσει νεκροτομή στη σορό του άτυχου δασκάλου ο δράστης τον είχε κάψει ζωντανό. «Στην αρχή της καύσης το θύμα ζούσε, άσχετα αν είχε ή όχι τις αισθήσεις του. Είχε αναπνοή και κυκλοφορία. Ποτέ δεν έχω δει τέτοιον βαθμό καύσης. Δεν βρέθηκαν ούτε οστά του κρανίου, ούτε δόντια, βρέθηκε ακτινογραφικό σύρμα μέσα σε ιστούς μαζί με σπασμένα κόκαλα. Τα χέρια του ήταν δεμένα, ενώ δεμένος ήταν και ο κορμός του στη θέση του οδηγού» είχε αναφέρει στην κατάθεσή του.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει στην αγόρευσή της την ενοχή της κατηγορουμένης λέγοντας πως ήταν αυτή που είχε κίνητρο να δολοφονήσει τον άτυχο δάσκαλο, δεδομένου ότι ο ίδιος έπαιρνε χρήματα από το κοινό ταμείο και τροφοδοτούσε την ερωμένη.

Η σύζυγος δεν πήγε στο κτήμα

Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αιχμή», η δικαστική λειτουργός επισήμανε ότι η σύζυγος τη μοιραία μέρα της 21ης Απριλίου του 2011 δεν πήγε, όπως είχε ισχυριστεί, πρώτα στο κτήμα που βρίσκεται στην Αβόρανη αλλά κατευθύνθηκε σε αυτό που κάηκε ο 46χρονος, καθώς γνώριζε ότι θα ήταν εκεί.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον αυτόπτη μάρτυρα που αμφισβητήθηκε από την υπεράσπιση, σημειώνοντας ότι δεν είχε λόγο να βγει από το εργοστάσιο από όπου παρατηρούσε όσα συνέβαιναν, καθώς υπήρχαν εκεί τα δύο άτομα (η κατηγορούμενη και ένα άντρας) και θα μπορούσαν να καλέσουν τις Αρχές, ενώ ο ίδιος δικαιολογημένα φοβόταν βλέποντας τον τρόπο που αντιμετωπιζόταν το θέαμα του πυρπολημένου οχήματος. Έτσι εκείνο που εντυπωσίασε την εισαγγελέα και ανέφερε ως σημαντικό στοιχείο για την ενοχή της ήταν η ψύχραιμη στάση της στον τόπο του εγκλήματος.

Μεταξύ άλλων η δικαστική λειτουργός πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι ο άτυχος Μέντζος υποσχόταν ότι θα διακόψει την εξωσυζυγική σχέση του και δεν το έκανε τελικά ενδεχομένως εξόργισε τη σύζυγο, καθώς κατά την άποψη της πολιτικής αγωγής δεν ήταν μόνο ο εμπαιγμός αλλά και τα χρήματα που «προωθούνταν» προς την ερωμένη.

Δείτε επίσης: Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: Τι κατέθεσε ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής εστίασε και στις αντιφάσεις της κατηγορουμένης, η οποία στην αρχική της κατάθεση ανέφερε ότι έμαθε πως ο 46χρονος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν αυτό πυρπολήθηκε εκείνη τη στιγμή, ενώ στην απολογία της είπε ότι το έμαθε από την Αστυνομία αφού είχε πάει στο σπίτι της.

Επίσης είπε ότι για τα χρήματα που έδινε ο σύζυγός της στην ερωμένη δεν ήξερε τίποτα και ότι το έμαθε μετά τον θάνατο, ενώ στην αρχική της κατάθεση είχε πει ότι το γνώριζε.
Στη συνέχεια αγόρευσαν οι δικηγόροι της υπεράσπισης που αντέκρουσαν με δικά τους επιχειρήματα τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής. Υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι η γυναίκα δεν είχε κίνητρο να κάνει τη δολοφονία αφού, όταν έμαθε για την εξωσυζυγική σχέση, συγχώρεσε τον άντρα της και θέλησε να σώσει το σπίτι της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This