Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε εργολάβο που μπήκε στη «μαύρη λίστα» λόγω αμέλειας της τράπεζας

Must Read

Δικαίωση βρήκε επιτέλους ένας άνδρας που καταχωρήθηκε από αμέλεια τραπεζικών υπαλλήλων στη «μαύρη λίστα» των κακοπληρωτών.

Όλα ξεκίνησαν όταν τον Ιούνιο του 2009, ο άνδρας προσήλθε σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου αφενός να αιτηθεί την έκδοση της εγγυητικής επιστολής και αφετέρου να πάρει δάνειο για να χρηματοδοτήσει ένα έργο που είχε αναλάβει όντας εργολάβος.

Ενημερώθηκε, ωστόσο, από τους αρμόδιους υπαλλήλους, ότι αμφότερα τα αιτήματά του δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν, καθώς εμφανιζόταν στο σύστημα της τράπεζας ως… κακοπληρωτής. Συγκεκριμένα, φαινόταν να μην έχει εξοφλήσει μία συναλλαγή ύψους 15.000 ευρώ με ημερομηνία λήξης που είχε παρέλθει χρονικά.

Σε έγγραφο που προσκόμισε όμως ο ενάγων αποδεικνυόταν ότι είχε ολοκληρώσει και μάλιστα εμπρόθεσμα στην εξόφληση της οφειλής ενώ πληρωμή είχε πραγματοποιηθεί στο υποκατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας. Από αμέλεια, όμως, των υπαλλήλων της τελευταίας η συναλλαγματική εξακολουθούσε να φέρεται ανεξόφλητη.

Παρά τις διαμαρτυρίες και τις συνεχείς διαπραγματεύσεις, τα προαναφερθέντα αιτήματα του άνδρα δεν ικανοποιούνταν με τον ίδιο να αντιμετωπίζει την άρνηση της τράπεζας να του εκδώσει εγγυητική επιστολή και να του χορηγήσει δάνειο για την χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου που είχε αναλάβει.

Η στάση αυτή της τράπεζας οδήγησε τον άνδρα στο να χάσει εν τέλει το έργο που είχε αναλάβει με τον ανάδοχο του έργου να μη δέχεται τις υπηρεσίες του και να χρησιμοποιεί άλλη, αντίπαλη εταιρεία.

Η απώλεια του έργου αυτού προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά στον ενάγοντα, ο οποίος κυνήγησε την υπόθεση και εν τέλει δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο, ο οποίος έκρινε πως η παράνομη συμπεριφορά των υπαλλήλων της τράπεζας προσέβαλαν την προσωπικότητα του, αφού εμφανιζόταν έναντι των τρίτων ως αφερέγγυος, έθεσαν σε κίνδυνο την οικονομική του πίστη ως εμπόρου και μείωσαν την τιμή και την υπόληψή του, υποχρεώνοντας την τράπεζα να του καταβάλει ως χρηματική αποζημίωση το συνολικό ποσό των 218.455 ευρώ.

Δείτε επίσης: «Καμπάνα» σε Ρομά που έσπασε στο ξύλο και λήστεψε την πρώην πεθερά του

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This