Τρίτη 15/6/2021

Συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα την παράσταση διαμαρτυρίας οι υπάλληλοι των Δικαστηρίων στα Χανιά

Για μια ακόμα μέρα ο Σύλλογος Δικαστικών υπαλλήλων Χανίων πραγματοποίησε το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Δικαστηρίων. Εδώ και τρεις εβδομάδες, οι δικαστικοί υπάλληλοι των Χανίων πραγματοποιούν δίωρες στάσεις εργασίας μεταξύ 9 και 11 το πρωί, τις οποίες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Σε δηλώσεις της στο eparxies.gr, η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών υπαλλήλων Χανίων, Ελευθερία Νικολακάκη, τόνισε: «Πραγματικά δεν αντέχουμε άλλο. Στενάζουμε. Έχουμε πάρα πολλά κενά. Υπολογίζεται ότι τα κενά είναι πάνω από 22. Πολλοί υπάλληλοι έχουν βγει στη σύνταξη, ενώ την ίδια ώρα δεν γίνεται καμία πρόσληψη».

Πέραν των κενών που υπάρχουν και έχουν πραγματικά εξαντλήσει όσους έχουν απομείνει, οι δικαστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται και για τις κτιριακές υποδομές. «Ζούμε και εργαζόμαστε σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα, που δεν έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως κτίριο δικαστηρίων. Οι υπάλληλοι είναι στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες, μαζί με ποντίκια, φακέλους και αρχεία. Ένα από τα θέματα που έχουμε εδώ και χρόνια θέσει είναι να μετατραπεί ο χώρος των παλιών δικαστικών φυλακών σε αίθουσα αρχείου», ανέφερε σχετικά ο Μανώλης Τσουρουνάκης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Δείτε επίσης: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Δεν αποκλείεται να εμφανίσουν και τον… Θου Βου» (video)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ