Υπόμνημα κόλαφος για τα μυθεύματα Μιωνή

Must Read

Την απάντησή τους στις ανυπόστατες κατηγορίες τις οποίες απηύθυνε προς το πρόσωπό του ο Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis έδωσε ο Ιωάννης Φιλιππάκης.

Ο εκδότης, του οποίου το όνομα ενεπλάκη στοχευμένα από τον Ισραηλινό επιχειρηματία στην προανακριτική για τη Novartis, απέστειλε ειδικό υπόμνημα στον πρόεδρο ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, Ιωάννη Μπουγά, στο οποίο και αναλύει με γραμμική σειρά όλα τα γεγονότα που αφορούν τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις του Μιωνή.

Δείτε επίσης: Προανακριτική Novartis – Σήμερα η κατάθεση Παππά για τις καταγγελίες Μιωνή

«ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ

κύριο Ιωάννη Μπούγα, Πρόεδρο Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μέγαρο Βουλής Αθήνα 100 21

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2020

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι,

Με όλο τον σεβασμό στην λειτουργία σας αλλά και με την πεποίθηση ότι οφείλετε να ερευνάτε την πραγματικότητα και την αλήθεια όσων σας κατατίθενται, σας αποστέλλω συνοπτικό χρονολόγιο της αντιδικίας του κ. Σ. Μιωνή με την εφημερίδα μας. Αποκλειστικός στόχος του ως “αδικουμένου” και “εκβιαζόμενου” κ. Σ. Μιωνή ήταν και είναι η φίμωση της “δημοκρατίας” και η οικονομική εξόντωσή μας. Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, ο κ. Σ. Μιωνής προέβη σε μια κατάθεση που βρίθει από ψεύδη και παραπλανητικά στοιχεία, τα οποία χωρίς καμία αιδώ, δεν δίστασε να καταθέσει σε ένα τόσο σημαντικό όργανο, όπως η εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων της οποίας είστε μέλη.

Αναλυτικά σας παραθέτω τα εξής γεγονότα:

  1. 11 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 20:30: Συνάντησή μου με τον τότε πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μ. Μαξίμου, παρουσία του κ. Αλ.Τάρκα. Εκεί μας ζητήθηκε πιεστικά να μην “γράφουμε τίποτα για τις υποθέσεις των Κ.Κ. Σταύρου Παπασταύρου, Σάμπυ Μιωνή και Αγγελου Μεταξά, για ένα διάστημα 2-3 μηνών.” Μετά το διάστημα αυτό ο κ. Σαμαράς μας εκμυστηρεύτηκε ότι είχε σκοπό να τον απομακρύνει από το επιτελείο του γιατί γνώριζε τις δραστηριότητές του”. Από ένα σημείο και μετά, στην συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργος Μουρούτης.
  2. 11 Ιουνίου 2013: Ο κ. Σ. Μιωνής ασκεί αγωγή για μία σειρά αποκαλυπτικών  δημοσιευμάτων της “δημοκρατίας” στο Λονδίνο, δωσιδικία την οποία επιλέγει προφασιζόμενος επιχειρηματική δραστηριοποίησή του στην Μ. Βρεταννία.
  3. 5 Ιουλίου 2013, ώρα 10:30: Προσκαλούμαι πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Φοβούμενος για τον θόρυβο που θα ξεσπάσει από την αντιδικία με τον σύμβουλό του κ. Παπασταύρου και τους κ.κ. Σ. Μιωνή και Α. Μεταξά, επιμένει να συμβιβαστώ μαζί τους.
  4. 11 Ιουλίου 2013, ώρα 11:30: Πρώτη συνάντηση με κ.κ. Στ. Παπασταύρου και. Αλ. Τάρκα στα πλαίσια οργάνωσης του συμβιβασμού για τον οποίο επέμεινε ο κ. Σαμαράς. Η συνάντηση έγινε στο “Αερόσταστο”, στο Παγκράτι.
  5. 4 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20:15: Νέα συνάντηση με τον κ. Στ. Παπασταύρου.
  6. 13 Νοεμβρίου 2013: Υπογράφεται “συμφωνία σιωπής” (“settlement agreement) που προέβλεπε “εκατέρωθεν αποχή από αγωγές και δημοσίευση του ονόματος του Κ. Σ. Μιωνή και μελών της οικογένειάς του. Το κείμενο εστάλη από την πλευρά Μιωνή. Θέσαμε μία σειρά τροποποιήσεων αλλά η μόνη τροποποίηση που έγινε δεκτή ήταν ότι από την συμφωνία, εξαιρείται η δημοσιότητα σε περίπτωση εμπλοκής του κ. Σ. Μιωνή ή μελών της οικογένειάς του σε δικαστική προδικασία ή διαδικασία.
  7. 22 Ιουλίου 2014: Ο κ. Σάμπυ Μιωνής προσφεύγει στα Βρεττανικά δικαστήρια για “παραβίαση της συμφωνίας σιωπής” (breach of settlement agreement). Ο ισχυρισμός του στηρίχθηκε σε έμμεση αναφορά στο όνομά του, σύμφωνα με τον ίδιο και μαρτύρων του (οι περισσότεροι συγγενείς ή/και συνεργάτες του). Επρόκειτο για αόριστη (όχι ονομαστική) αναφορά, λόγω εμπλοκής του στην εταιρεία του κ. Δ. Τζιώτη, “Blue Riviera”. Η εταιρεία αυτή εμπλέκετο σε σκάνδαλο πλαστών εγγυητικών των Lloyds, σύμφωνα με ανακοίνωση του τότε Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη και της Οικονομικής Αστυνομίας (19 Ιουνίου 2014).
  8. 5 Δεκεμβρίου 2014: Απορρίπτεται πρωτόδικα η προσφυγή του κ. Σ. Μιωνή για την “παραβίαση της συμφωνίας σιωπής”. Ταυτόχρονα καταδικάζεται στην πληρωμή των αντίστοιχων δικαστικών δαπανών.
  9. 9 Ιανουαρίου 2015: Ο κ. Σ. Μιωνής προσφεύγει σε δεύτερο βαθμό κατά της  απορριπτικής απόφασης της 5ης Δεκεμβρίου 2014.
  10. 8 Απριλίου 2015: Προσφυγή του κ. Α. Μεταξά, συνεταίρου των κ.κ. Σ. Μιωνή και Στ.Παπασταύρου, στα Ελβετικά δικαστήρια για τα δημοσιεύματα της δημοκρατίας”.
  11. 24 Νοεμβρίου 2015, ώρα 12:00: Προσκαλούμαι από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά, στο Μέγαρο Μαξίμου, με σκοπό τον συμβιβασμό με τον κ. Σ. Μιωνή, κατόπιν, όπως μου δήλωσε, «παρεμβάσεως-παρακλήσεως ανώτατων ισραηλινών αξιωματούχων». Εξέφρασα την θετική μας διάθεση παρά το γεγονός ότι είχαμε δικαιωθεί, σε πρώτο βαθμό. Η πρωτοβουλία του κ. Ν. Παππά δυναμιτίσθηκε από τον κ. Σ. Μιωνή, την αμέσως επόμενη μέρα, με συνέντευξή του σε διαδικτυακό ιστότοπο.
  12. 2 Απριλίου 2016, ώρα 10:00: Νέα προσπάθεια συμβιβασμού με συνάντηση στο δικηγορικό γραφείο του κ. Αλ. Λυκουρέζου, με πρωτοβουλία του ιδίου ως δικηγόρου της οικογένειας Μεταξά. Η συνάντηση γίνεται με την παρουσία του κ. Αλ. Τάρκα και του Ισραηλινού δικηγόρου κ. Ζ. Barak, εκπροσώπου του κ. Σ. Μιωνή. Λίγες μέρες μετά ο ισραηλινός δικηγόρος ενημερώνει τον κ. Αλ. Λυκουρέζο για το ναυάγιο και αυτής της προσπάθειας συμβιβασμού.
  13. 15 Σεπτεμβρίου 2016: Απορρίπτεται η προσφυγή του κ. Α. Μεταξά στα Ελβετικά  δικαστήρια και καταδικάζεται στην πληρωμή των δικαστικών δαπανών.
  14. 2 Νοεμβρίου 2016, ώρα 11:00: Συνάντηση για νέα προσπάθεια συμβιβασμού στα  γραφεία της V+O, ιδιοκτησίας κ. Θ. Βαρβιτσιώτη, με πρωτοβουλία της πλευράς Σ. Μιωνή, Α. Μεταξά και Στ. Παπασταύρου. Η συνάντηση γίνεται με την παρουσία του κ. Αλ.Τάρκα και του νομικού μας συμβούλου κ. Μ. Μαργωμένου, του Ισραηλινού δικηγόρου κ. Yuvall Sasson και της εκπροσώπου του κ. Μιωνή, κας. Gilia Tamir Raik. Στο πρώτο μέρος της συνάντησης επέρχεται, καταρχήν, συμφωνία. Μετά την μεσημεριανή διακοπή της πολύωρης συνάντησης, ζητείται αναβολή της διαδικασίας με αίτημα της πλευράς Σ. Μιωνή.
  15. 2 Δεκεμβρίου 2016: Αποστολή σχεδίου συμφωνητικού συμβιβασμού από τον  δικηγόρο κ. Υ. Sasson, με βάση την συνάντηση της 2ας Νοεμβρίου 2016. Στο σχέδιο προβλέπεται ρητά μόνο πληρωμή ποινικής ρήτρας σε περίπτωση παραβίασής του. Όσον αφορά στα δικαστικά έξοδα, προβλέπεται ότι κάθε πλευρά θα καταβάλει τα δικά της. Το συμφωνητικό δεν υπογράφεται εξαιτίας υπαναχωρήεως του κ. Σ. Μιωνή.
  16. 27 Ιουλίου 2017: Εκδίδεται απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου στην Μ. Βρετανία, όπου διαπιστώνεται “παραβίαση της συμφωνίας σιωπής” και καταδικάζεται η πλευρά μας με αντίστοιχη πληρωμή δικαστικών δαπανών αρχικώς ποσού 278.305€. Είναι η πρώτη απόφαση όπου προβλέπεται πληρωμή ποσού δικαστικών δαπανών αποκλειστικά!
  17. 19 Οκτωβρίου 2017: Με αυθαίρετη επιλογή νέας διαδικασίας εκτελέσεως (που είχε συμπεριληφθεί σε ευρωπαϊκή οδηγία για υποθέσεις όμως μετά την 1.1.2015), ο κ. Σ. Μιωνής επιβάλει συντηρητική και στην συνέχεια αναγκαστική κατάσχεση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας και τους προσωπικούς όλων των εμπλεκομένων, στις εισπράξεις στο Πρακτορείο Διανομής Τύπου, εις χείρας τρίτων άνω των 30 πελατών της εταιρείας καθώς και σε προσωπικά ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία. Αποκλειστικός στόχος να επέλθει οικονομική ασφυξία και ουσιαστικά να κλείσει η εφημερίδα μας.
  18. 18 Μαρτίου 2018: Μετά από εμπλοκή εκπροσώπων των 2 πλευρών υπογράφεται  ιδιωτικό συμφωνητικό συμβιβασμού. Το συμφωνητικό απεστάλη από τον κ. Σ. Μιωνή μέσω εκπροσώπου του, σε εμάς ως έτοιμο κείμενο χωρίς δυνατότητα διαπραγμάτευσης ή οποιασδήποτε αλλαγής, ή/και προσθήκης. Στο συμφωνητικό αναφέρθηκαν διάφορα στάδια (τα οποία διατύπωσε αποκλειστικά ο κ. Σ. Μιωνής) αλλά και συγκεκριμένες υποχρεώσεις και των δυο πλευρών, με ύπαρξη επιταγής εγγύησης για την δική μου πλευρά την οποία παρέλαβε ο κ. Σ. Μιωνής. Ο εκπρόσωπός του, το όνομα του οποίου είναι στη διάθεσή σας, μπορεί να πιστοποιήσει τα γεγονότα! Το συμφωνητικό υπεγράφη κατόπιν της ασφυκτικής οικονομικής πίεσης και της αδυναμίας πληρωμών στην οποία είχαμε περιέλθει. Οι υπογραφές όλων των μερών πιστοποιήθηκαν αρμοδίως. Τήρηση όλων των συμφωνηθέντων στην Ελληνική Επικράτεια μέχρι τον Φεβρουάριο 2020, με εκατέρωθεν αναβολή όλων των δικαστηρίων.
  19. 20 Μαρτίου 2018: Επιστολή Άγγλων δικηγόρων κ. Σ. Μιωνή (γραφείο Mishcon De  Reya) που επιβεβαιώνει διαδικασία συμβιβασμού.
  20. 15 Μαΐου 2018, ώρα 13:00: Συνάντηση στο γραφείο του τότε Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Ν. Παππά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Δ. Παπαγγελόπουλου, του εκπροσώπου του κ. Σ. Μιωνή, εμού και τρίτου προσώπου που λειτουργούσε ως εγγυητής του συμβιβασμού. Θέμα η τήρηση των εκατέρωθεν δεσμεύσεων του συμβιβασμού, “λόγω ενδιαφέροντος”, κατά δήλωση κ. Ν. Παππά, “ισραηλινών αξιωματούχων”.
  21. 23 Απριλίου 2019: Νέα παραβίαση του ιδιωτικού συμφωνητικού της 18ης Μαρτίου  2018 με προσφυγή του κ. Σ. Μιωνή στην Ισραηλινή Δικαιοσύνη. Αίτημα η αποζημίωσή του από την εφημερίδα και ημάς με ποσόν 3,0 εκ. ευρώ περίπου, για “δυσφήμηση, αντισημιτικές πράξεις και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε σύμφωνα με τα συμφέροντα του κ. Μ. Βορίδη”.
  22. 13 Μαΐου 2019: Απορρίπτεται η δυνατότητά του να ασκήσει αγωγή ή/και μήνυση  εναντίον μας, στα Ισραηλινά Δικαστήρια.
  23. 26 Ιουνίου 2019: Ο κ. Σ. Μιωνής παραβιάζει εκ νέου το ιδιωτικό συμφωνητικό της 18ης Μαρτίου 2018 και προσφεύγει στα βρεττανικά δικαστήρια για την διαδικασία  καθορισμού και επικύρωσης τελικού συνολικού ποσού δικαστικών δαπανών, για όλες τις βαθμίδες εκδίκασης.
  24. 12 Σεπτεμβρίου 2019 : Στα πλαίσια της διαδικασίας καθορισμού τελικού συνολικού  ποσού δικαστικών δαπανών, δεχόμαστε πρόταση από τον κ. Σ. Μιωνή για τελική συμφωνία καταβολής ποσού διακοσίων εξήντα χιλιάδων λιρών (260.000£). Την αποδεχόμαστε με την προϋπόθεση της καταβολής σε δόσεις. Αρνείται ζητώντας καταβολή μετρητοίς όλου του ποσού.
  25. 24 Φεβρουαρίου 2020: Απόφαση έκδοσης καταβολής από μέρους μας συνολικών δικαστικών δαπανών τριακοσίων δεκατεσσάρων χιλιάδων λιρών (314.000€) περίπου. Αυτό είναι το τελικό οριστικό και μοναδικό ποσόν που μας έχει επιδικασθεί. Αφορά αποκλειστικά δικαστικές δαπάνες.

Με την αναλυτική αναφορά των σταδίων της πολύχρονης αντιδικίας, αντιλαμβάνεσθε ότι καμία σχέση δεν υπάρχει με παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη. Πρόκειται για την ιδιωτική αντιδικία μεταξύ μιας ανεξάρτητης ελληνικής εφημερίδας και ενός επιχειρηματία που προσπαθεί εδώ και επτά χρόνια να την φιμώσει!

Πιστεύω ότι με το παρόν υπόμνημα, βοηθούμε τον ρόλο σας ως εκπροσώπων του Ελληνικού λαού και ως εισαγγελέων για την αναζήτηση της αλήθειας και των πραγματικών στοιχείων και περιστατικών.

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ο ρόλος μου ως εκδότη τεσσάρων ημερησίων εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας και εγκυρότητας, είναι η υπηρέτηση της ανεξάρτητης ενημέρωσης και πληροφόρησης και μόνο!

Διατελώ στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και τεκμηρίωση όσων σας αναφέρω.

Με εκτίμηση

Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης Εκδότης

Κοιν/ση: Κυρίες & Κυρίους: Βασίλειο-Νικόλαο Υψηλάντη, Ζωή Ράπτη, Παναγή Καππάτο, Κων/νο Καραγκούνη, Σταύρο Κελέτση, Κων/νο Κυρανάκη, Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, Γεώργιο Κώτσηρα, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Δημήτριο Μαρκόπουλο, Ανδρέα Νικολακόπουλο, Αικατερίνη Παπακώστα Παλιούρα, Αθανάσιο Πλεύρη, Θεοδώρα Αυγέρη, Ιωάννη Γκιόλα, Σπυρίδωνα Λάππα, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, Ιωάννη Ραγκούση, Βασίλειο Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Νικόλαο Καραθανασόπουλο, Βασίλειο Βιλιάρδο».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This