Προφυλακιστέος ο Αριστόβουλος Πετζετάκις για τον θάνατο του 47χρονου επιχειρηματία στο Καβούρι

Must Read

Στην φυλακή οδηγήθηκε ο Αριστόβουλος Πετζετάκις, γόνος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο 47χρονου επιχειρηματία, γείτονα του, σε συγκρότημα κατοικιών στο Καβούρι.

Συγκεκριμένα, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του νεαρού ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε πρόθεση να βλάψει τον 47χρονο τον οποίο όπως παραδέχτηκε χτύπησε μια φορά όταν εκείνος τον δάγκωσε.

Δείτε επίσης: Αποφυλακίζεται στα τέλη Απριλίου ο Γιάννος Παπαντωνίου

«Τον χτύπησα μόνο με μία γροθιά στο στόμα χωρίς να κάνω χρήση κάποιου επικίνδυνου μέσου και επιπλέον δεν είχαμε καμία έριδα διαφορά ή φιλονικία που να δικαιολογεί σκοπό πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης αφού το μεταξύ μας περιστατικό ήταν εντελώς τυχαίο και απρόβλεπτο. Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώνει το ένα και μόνο χτύπημα…» φέρεται να τόνισε στην απολογία του ο νεαρός κατηγορούμενος.

Ο 23χρονος κατηγορούμενος απέδωσε στο αλκοόλ που είχε καταναλώσει το θύμα και όχι στη γροθιά του τον θάνατο του 47χρονου επιχειρηματία Λεονάρδου Σίτινα που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από μία εβδομάδα μέσα στο σπίτι του στο Καβούρι, Ωστόσο, μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο νεαρός κατηγορούμενος παραδέχτηκε ενώπιον της 1ης τακτικής ανακρίτριας πως χτύπησε το θύμα ρίχνοντάς του γροθιά στο πρόσωπο, αλλά υποστήριξε, αφενός, πως ήταν σε άμυνα και, αφετέρου, πως ο 47χρονος -που ήταν γόνος εφοπλιστικής οικογένειας με συμμετοχή και στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία- αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού, ενώ αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και η απόφαση αυτή του στέρησε τη ζωή, κατά τον νεαρό γόνο της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας.

«Η ενσυνείδητη άρνηση του θύματος να μεταβεί στο νοσοκομείο για προληπτικό έστω έλεγχο ήταν καθοριστική για την περαιτέρω εξέλιξη της υγείας του» φέρεται ότι τόνισε στο 10σέλιδο απολογητικό υπόμνημά του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το μοιραίο αιμάτωμα να προκλήθηκε από νέα πτώση του 47χρονου εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ.

«Είναι σφόδρα πιθανό ότι το αιμάτωμα δεν προκλήθηκε από τη γροθιά που δέχτηκε στο μεταξύ μας περιστατικό, αλλά από μεταγενέστερη πτώση από τη ζάλη του και στην άρνησή του να πάει στο νοσοκομείο….» φέρεται ότι είπε στη δικαστική λειτουργό, ενώ σημείωσε πως «ένας μη αλκοολικός, εάν δεχόταν ένα ίδιας έντασης χτύπημα, δεν θα κατέληγε».

Τι έδειξε η αυτοψία

Μάλιστα, ο 23χρονος επικαλέστηκε την έκθεση αυτοψίας σύμφωνα με την οποία στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας βρέθηκε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, τονίζοντας πως αυτό δείχνει ότι «στο μεσοδιάστημα το θύμα σηκώθηκε από το κρεβάτι, κατανάλωσε επιπλέον ποσότητα αλκοόλ και υπό την επίδραση αυτού έπεσε στο πάτωμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως η προκλητική συμπεριφορά του θύματος ήταν η αφορμή για να ανάψουν τα αίματα και ισχυρίστηκε πως ο 47χρονος του δάγκωσε το χέρι.

«Εγώ και η κοπέλα μου είχαμε βγάλει βόλτα τα δύο σκυλιά μας και μαζί μας βρίσκονταν δύο ανήλικα κορίτσια (…). Το θύμα ήρθε προς το μέρος μου, οπότε αντιλήφθηκα ότι ήταν πάλι πιωμένος και μου είπε στα αγγλικά “hey, motherfucker”…» περιέγραψε ο 23χρονος, εξηγώντας πως ο ίδιος του ζήτησε να μη μιλάει έτσι, καθώς «κυκλοφορούν μικρά παιδιά στον χώρο». Την αμέσως επόμενη στιγμή, όμως, όπως υποστηρίζει ο νεαρός κατηγορούμενος, ο 47χρονος του έπιασε το χέρι και άρχισε να το δαγκώνει!

«Αιφνιδιάστηκα και φοβήθηκα από την αντίδρασή του αλλά και τον πόνο στο χέρι μου και του είπα να το αφήσει, αλλά εκείνος δεν το άφηνε. Άρχισα, λοιπόν, να τραβώ το χέρι μου δυνατά για να το αφήσει και, επειδή εκείνος επέμεινε, αναγκάστηκα να του δώσω μια γροθιά και τότε μόνον αυτός άφησε το χέρι μου και έπεσε ανάσκελα στο γρασίδι...» φέρεται ότι είπε στην ανακρίτρια. «Δεν υπήρξε καμία πρόθεση από μέρους μου για τον θάνατο του θύματος» συνέχισε, τονίζοντας πως δεν υπήρχε καμία διαφορά ή προγενέστερη έριδα με το θύμα.

«Είναι μια σκληρή κρίση για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο. Πρόκειται για μια σωματική βλάβη από αμέλεια, δικαιολογημένη από τη συμπεριφορά του θύματος» δήλωσε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε πως εντός του επόμενου πενθημέρου θα καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This