Πραγματογνώμων της ΕΛ.ΑΣ. στη δίκη Τοπαλούδη: Οι κηλίδες αίματος της Ελένης ήταν παντού στο σπίτι του Ροδίτη

Must Read

Έναν χώρο γεμάτο κηλίδες αίματος της Ελένης Τοπαλούδη βρήκε στο εξοχικό τού Ροδίτη κατηγορούμενου, η βιοχημικός της ΕΛΑΣ, που κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τη δικογραφία, αυτός είναι ο χώρος που βασανίστηκε και βιάστηκε η κοπέλα πριν πεταχτεί ζωντανή στη θάλασσα.

Η αστυνομικός Σοφία Γκούγκουρα, που κατέθεσε στη δίκη των δύο κατηγορουμένων, είχε διενεργήσει τον έλεγχο από τον οποίο ανιχνεύθηκε κρίσιμο γενετικό υλικό της φοιτήτριας αλλά και των κατηγορουμένων στην υπόθεση, του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου αλβανικής καταγωγής συγκατηγορουμένου του.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στα ευρήματα τόσο στο εξοχικό της οικογένειας τού 23χρονου, όπου βασανίστηκε και βιάστηκε η Τοπαλούδη, όσο και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο κατηγορούμενοι το επίμαχο βράδυ.

Η ίδια κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχαν βρεθεί κηλίδες αίματος τής φοιτήτριας σχεδόν σε όλα τα δωμάτια του εξοχικού, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αίμα είχε ακόμη και το ταβάνι του υπνοδωματίου και του μπάνιου. Είπε, επίσης, πως και στο αυτοκίνητο του 23χρονου εντοπίστηκε αίμα της φοιτήτριας, την οποία σύμφωνα με τη δικογραφία οι δύο κατηγορούμενοι είχαν οδηγήσει σε απόκρημνη περιοχή και την είχαν πετάξει ζωντανή στη θάλασσα.

Πλην των «επαρκών δειγμάτων», όμως, η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε «λανθάνοντα δείγματα», υλικό δηλαδή -όπως εξήγησε στο δικαστήριο- που αφορά αίμα το οποίο είχε σκουπιστεί, γεγονός που δηλώνει ότι επιχειρήθηκε να καθαριστεί ο χώρος.

Εισαγγελέας: Λανθάνον αίμα στο ταβάνι; Δηλαδή, προσπάθησαν να καθαρίσουν και εκεί;

Μάρτυρας: Ναι, προφανώς. Και στο ταβάνι ήταν ένα πολύ θετικό δείγμα.

Εισαγγελέας: Έχω δει διάφορες κηλίδες αίματος στο χώρο μέσα από τη δικογραφία….

Μάρτυρας: Αυτό είναι το ορατό αίμα δια γυμνού οφθαλμού…

Εισαγγελέας: Όλο το σπίτι είναι χώρος μαρτυρίου έχω δει διάφορες κηλίδες….

Η βιοχημικός της Αστυνομίας τόνισε ότι από τα ευρήματα που είχαν συλλεχθεί στην παραλία που εντοπίστηκε η Τοπαλούδη δεν προέκυψαν σημαντικά στοιχεία, καθώς ήταν επί πολλές ώρες εκτεθειμένα στο νερό. Το ίδιο συνέβη και με το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο, κατά τη δικογραφία, χτυπήθηκε στο κεφάλι η φοιτήτρια, που «δεν απέδωσε κανέναν γενετικό τύπο».

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Αλέξης Κούγιας, με αφορμή όσα κατέθεσε η αστυνομικός, επανέλαβε στο δικαστήριο ότι η 19χρονη φοιτήτρια αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή και αυτή ήταν η αιτία της ανθρωποκτονίας σε βάρος της. Όπως τόνισε ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, στο εξοχικό έγινε «άγριο κυνηγητό μέσα και αυτό αποδεικνύεται από τις διάσπαρτες κηλίδες μέσα στο χώρο».

Η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα απόντος του 23χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος εμφανίστηκε στη συνέχεια ξυπόλυτος και μονολογώντας, με αποτέλεσμα η πρόεδρος να διατάξει την απομάκρυνση του από την αίθουσα…

Δείτε επίσης: Η Ελλάδα στο Βερολίνο, η Τουρκία στις Βρυξέλλες: Τι πήρε ο Μητσοτάκης και τι (δεν) πήρε ο Ερντογάν!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This