Δευτέρα 14/6/2021

«Καμπάνες» σε καταστηματάρχες που παραβίασαν τις απαγορεύσεις!

Βαριά η «καμπάνα» για δύο από τους καταστηματάρχες που συνελήφθησαν, επειδή παραβίασαν την απαγόρευση λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 300 ευρώ ο καθένας καταδικάστηκαν χθες από το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, δύο από τους 29, συνολικά, καταστηματάρχες, οι οποίοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα, με την αιτιολογία ότι αγνόησαν τις απαγορεύσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων τους, για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι υπόλοιποι 27 από τους συλληφθέντες, ζήτησαν και έλαβαν ολιγοήμερη αναβολή και αφέθηκαν ελεύθεροι, προκειμένου να δικαστούν μετά την άρση αναστολής των προσωρινών μέτρων, καθώς τα αυτόφωρα θα λειτουργούν μόνο για κατηγορούμενους που είναι κρατούμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης, για την εν λόγω παραβίαση, φτάνει τα 5 έτη, η οποία είναι η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή και με βάση την εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε επίσης: Αυστηρότερα μέτρα για «μπλόκο» του κορωνοϊού στα δικαστήρια – Ολόκληρη η ΚΥΑ

Οι αστυνομικές Αρχές σε όλη την χώρα, εκτελώντας τις οδηγίες της εγκυκλίου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, προχωρούν σε συλλήψεις των παραβατών των μέτρων που εφαρμόζονται για την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Παράλληλα, οι προϊστάμενοι των δικαστηρίων απευθύνουν έκκληση σε δικηγόρους και πολίτες να μην προσέρχονται χωρίς σοβαρό και επείγοντα λόγο στους χώρους των δικαστηρίων, αφού, σύμφωνα και με την τελευταία ΚΥΑ τα δικαιώματα των πολιτών και αντιδίκων είναι κατοχυρωμένα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ