Στη φυλακή γιος πρώην στρατιωτικού που έπαιρνε την σύνταξη του πατέρα του (228.990 ευρώ) για 14 χρόνια!

Must Read

Την διόλου ευκαταφρόνητη σύνταξη του απόστρατου πατέρα του που έφτανε στα 228.990 ευρώ έπαιρνε για 14 ολόκληρα χρόνια ο γιος του ρημάζοντας το Δημόσιο.

Ο πατέρας του πέθανε το 1999 και μοναδικοί κληρονόμοι του ήταν η σύζυγος του, η οποία απεβίωσε στην συνέχεια τον Ιανουάριο του 2002 και ο υιός του. Αλλά η αρμόδια υπηρεσία δεν είχε ενημερωθεί ούτε από τη σύζυγο του εκλιπόντα απόστρατου, η οποία μέχρι το θάνατο της ποτέ δεν ζήτησε την απονομή σ’ εκείνη ισόβιας σύνταξης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ως χήρα του αποβιώσαντος συζύγου της συνταξιούχου του Δημοσίου.

Ο Άρειος Πάγος έστειλε πίσω στο Εφετείο Αθηνών την υπόθεση του για νέα επιμέτρηση της ποινής που του έχει επιβληθεί λόγω της ευμενέστερης διάταξης του νέου Ποινικού Κώδικα που τέθηκε σε εφαρμογή πέρσι το Καλοκαίρι.

Έτσι, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, για διακεκριμένη απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και στην παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του για 5 χρόνια.

Σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση, ο υιός του αποβιώσαντος στρατιωτικού: «παρά το γεγονός ότι είχε υποχρέωση από τον νόμο να αναγγείλει στην αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τη μεταβολή που επήλθε στη συνταξιοδοτική κατάσταση του πατέρα του, δηλαδή το γεγονός του θανάτου του, δεν το έπραξε, προκειμένου να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, εν γνώσει του αθέμιτα παρασιώπησε το γεγονός αυτό από την αρμόδια υπηρεσία, με αποτέλεσμα να παραπλανήσει τους αρμόδιους υπαλλήλους που στελέχωναν την υπηρεσία συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι οποίοι αγνοώντας το θάνατο του πατέρα του, εξακολούθησαν να πιστώνουν κάθε μήνα σε λογαριασμό που τηρείτο στην Τράπεζα, στον οποίο ο κατηγορούμενος ήταν συνδικαιούχος, τη σύνταξη του θανόντος για ολόκληρο το χρονικό διάστημα από το Φεβρουάριο του 1999 μέχρι και το Μάιο του 2013, δηλαδή επί μακρό χρονικό διάστημα, το δε συνολικό ποσό που πιστώθηκε στον λογαριασμό αυτό ανέρχεται σε 228.989,29 ευρώ».

Τα είχε «τραβήξει» με κάρτα αναλήψεως

Σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση όταν αναζητήθηκε «το αχρεωστήτως πιστωθέν ποσό, διαπιστώθηκε ότι στον λογαριασμό υπήρχε υπόλοιπο 8,66 ευρώ, αφού ο κατηγορούμενος ως συνδικαιούχος, είχε αναλάβει το ποσό των 228.980,63 ευρώ, με χρήση κάρτας αναλήψεως από ATM, την οποία είχε προμηθευτεί ως συνδικαιούχος του λογαριασμού, ποσό που βεβαιώθηκε στη Δ.Ο.Υ. και το οποίο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να επιστρέψει».

Δείτε επίσης: Αναιρέθηκε καταδίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών λόγω της ευμενέστερης διάταξης του νέου Ποινικού Κώδικα

Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του κρίνοντας αβάσιμους και αόριστους τους ισχυρισμούς του προσθέτοντας ότι το Εφετείο στην απόφαση του έχει την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς αντιφάσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This