Πέμπτη 24/6/2021

Παππούς με την βοήθεια του Συνηγόρου πέτυχε την επιμέλεια της εγγονής του και την εγγραφή της στο Λύκειο

Μεγάλο δικαστικό αγώνα έκανε ένας παππούς ο οποίος μετά το θάνατο του γιου του έχει την επιμέλεια της 15χρονης εγγονής του, προκειμένου η ανήλικη να συνεχίσει την φοίτηση της στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πετυχαίνοντας εν τέλει με δικαστική απόφαση την επιμέλεια της αλλά και την έγγραφη της στο Λύκειο με την αρωγή του Συνηγόρου του Πολίτη.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η μαθήτρια είχε γεννηθεί μέσα σε γάμο, όμως ο βιολογικός πατέρας της δεν ήταν ο σύζυγος της μητέρας της, με αποτέλεσμα η γυναίκα που έφερε στον κόσμο το κοριτσάκι να αποκρύψει τον γάμο και το παιδί να φέρει το επώνυμο της, χωρίς στοιχεία πατέρα, στην Βεβαίωση Γέννησης που συνέταξε το Νοσοκομείο. Αργότερα, πέθανε ο βιολογικός πατέρας της μαθήτριας, η μητέρα την εγκατέλειψε στη φροντίδα του παππού και της γιαγιάς του πατέρα της, οι οποίοι πέτυχαν την έκδοση δικαστικής απόφασης, που βεβαίωνε το γεγονός της γέννησης και τα στοιχεία του βιολογικού πατέρα (υιού τους), με σκοπό τη σύνταξη της ληξιαρχικής πράξης γέννησης της εγγονής τους.

Δείτε επίσης: Ο Συνήγορος του Πολίτη βοήθησε Ελληνίδα φοιτήτρια στη Γερμανία να μην καταλήξει άστεγη

Παρ’ ότι με την βοήθεια του Συνηγόρου ήρθε στην κατοχή του κηδεμόνα η Βεβαίωση Γέννησης της εγγονής του, το Ληξιαρχείο δεν συνέτασσε την απαιτούμενη πράξη, που βεβαίωνε το γεγονός της γέννησης, με σκοπό την σύνταξη της σχετικής ληξιαρχικής πράξης, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ο παππούς δεν ήταν αρμόδιος να προσκομίσει την Βεβαίωση Γέννησης του Νοσοκομείου.

Έτσι, ο Συνήγορος διαβίβασε Έκθεση προς τον Διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου, στην Κλινική που είχε γεννηθεί το παιδί και ζήτησε να αποσταλεί η Βεβαίωση αυτή στο Ληξιαρχείο από το ίδιο το Νοσοκομείο, το οποίο είναι επίσης υποχρεωμένο να δηλώσει γέννηση νεογνού (άρ.23 ν.344/1976) κι έτσι το Ληξιαρχείο καταχώρησε στα βιβλία του τη γέννηση της μαθήτριας 16 χρόνια μετά το γεγονός.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ