Παππούς με την βοήθεια του Συνηγόρου πέτυχε την επιμέλεια της εγγονής του και την εγγραφή της στο Λύκειο

Must Read

Μεγάλο δικαστικό αγώνα έκανε ένας παππούς ο οποίος μετά το θάνατο του γιου του έχει την επιμέλεια της 15χρονης εγγονής του, προκειμένου η ανήλικη να συνεχίσει την φοίτηση της στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πετυχαίνοντας εν τέλει με δικαστική απόφαση την επιμέλεια της αλλά και την έγγραφη της στο Λύκειο με την αρωγή του Συνηγόρου του Πολίτη.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η μαθήτρια είχε γεννηθεί μέσα σε γάμο, όμως ο βιολογικός πατέρας της δεν ήταν ο σύζυγος της μητέρας της, με αποτέλεσμα η γυναίκα που έφερε στον κόσμο το κοριτσάκι να αποκρύψει τον γάμο και το παιδί να φέρει το επώνυμο της, χωρίς στοιχεία πατέρα, στην Βεβαίωση Γέννησης που συνέταξε το Νοσοκομείο. Αργότερα, πέθανε ο βιολογικός πατέρας της μαθήτριας, η μητέρα την εγκατέλειψε στη φροντίδα του παππού και της γιαγιάς του πατέρα της, οι οποίοι πέτυχαν την έκδοση δικαστικής απόφασης, που βεβαίωνε το γεγονός της γέννησης και τα στοιχεία του βιολογικού πατέρα (υιού τους), με σκοπό τη σύνταξη της ληξιαρχικής πράξης γέννησης της εγγονής τους.

Δείτε επίσης: Ο Συνήγορος του Πολίτη βοήθησε Ελληνίδα φοιτήτρια στη Γερμανία να μην καταλήξει άστεγη

Παρ’ ότι με την βοήθεια του Συνηγόρου ήρθε στην κατοχή του κηδεμόνα η Βεβαίωση Γέννησης της εγγονής του, το Ληξιαρχείο δεν συνέτασσε την απαιτούμενη πράξη, που βεβαίωνε το γεγονός της γέννησης, με σκοπό την σύνταξη της σχετικής ληξιαρχικής πράξης, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ο παππούς δεν ήταν αρμόδιος να προσκομίσει την Βεβαίωση Γέννησης του Νοσοκομείου.

Έτσι, ο Συνήγορος διαβίβασε Έκθεση προς τον Διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου, στην Κλινική που είχε γεννηθεί το παιδί και ζήτησε να αποσταλεί η Βεβαίωση αυτή στο Ληξιαρχείο από το ίδιο το Νοσοκομείο, το οποίο είναι επίσης υποχρεωμένο να δηλώσει γέννηση νεογνού (άρ.23 ν.344/1976) κι έτσι το Ληξιαρχείο καταχώρησε στα βιβλία του τη γέννηση της μαθήτριας 16 χρόνια μετά το γεγονός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This