Κυριακή 13/6/2021

Αποζημιώσεις-μαμούθ ζητάει το νέο ΔΣ της Folli-folie από την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Αποζημιώσεις μέσω του δικαστηρίου φέρεται να επιδιώκουν τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli-folie από την οικογένεια Κουτσολιούτσου και από στελέχη της εταιρίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, στασιμότητα παρουσιάζει η ανάκριση της 35ης ανακρίτριας Αθηνών η οποία χειρίζεται το σύνολο των δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί με εμπλεκόμενα πρόσωπα τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και πρώην συνεργάτες τους.

Συγκεκριμένα, οι οικονομικές διεκδικήσεις του ΔΣ της Folli-Follie εδράζονται στο πόρισμα της Alvarez & Marshal και της έρευνα της ΕΛΤΕ, και περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης FFG, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το επιδιωκόμενο ποσό επιδίκασης αγγίζει τα 78 εκατ. Δολάρια. Οι αγωγές αποζημίωσης πιθανότατα θα στρέφονται κατά των προσώπων που υπέγραφαν τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις με ανύπαρκτες πωλήσεις και προμηθευτές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και όπως έχουν καταδείξει οι σχετικές έρευνες, ενοποιούνταν ανύπαρκτοι τζίροι από ανύπαρκτους προμηθευτές στην Ασία με πλαστά τραπεζικά έγγραφα που «φούσκωναν» τα οικονομικά μεγέθη της Folli Follie.

Παράλληλα, η εταιρία συνεχίζει να διεκδικεί 3 εκατ. ευρώ από τον δικηγόρο που φέρεται να σχετίζεται με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και δανειστή της.

Από την άλλη πλευρά, η νέα διοίκηση ερευνά εάν υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής φόρων οι οποίες κατέβληθησαν στην Ασία με βάση τα ψευδή οικονομικά στοιχεία. Ωστόσο η επιστροφή αυτών των χρημάτων «σκοντάφτει» στο νομικό πλαίσιο του Χονγκ Κόγκ.

Θα αποσταλούν οι πρώτες κλητεύσεις

Επιπλέον, μετά την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, αναμένεται η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση Folli Follie, να αποστείλει τις πρώτες κλητεύσεις σε κατηγορούμενους και μάρτυρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω ανακρίτρια χειρίζεται και άλλες υποθέσεις και όπως φέρεται να είπε, δίνει σε πρώτη φάση προτεραιότητα σε εκείνες που δεν κινδυνεύουν με παραγραφή.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προκληθεί σφοδρή ενόχληση των εποπτικών οργάνων του Πρωτοδικείου καθώς η δικογραφία είναι ακίνητη 17 μήνες και δεν έχει κληθεί ούτε ένας μάρτυρας!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ