Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη η πρόταση της εισαγγελέως!

Must Read

Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη (για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό αντίστοιχα) πρότεινε η εισαγγελέας για τον καθένα από τους δύο κατηγορουμένους του ομαδικού βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Η εισαγγελική λειτουργός σημείωσε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης.

Νωρίτερα χειροκροτήματα ακούστηκαν από τα μέλη του ακροατηρίου όταν αποφασίστηκε ομόφωνα πριν από λίγο, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η ενοχή και των δυο κατηγορουμένων.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών για ανθρωποκτονία και βιασμό.

Η εισαγγελέας της έδρας Αριστοτελία Δόγκα, που είχε ζητήσει τη ενοχή των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης του 23 Μανώλη Κούκουρα και του 21χρονου Αλέξανδρος Λουτσάι, χειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα.

Οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους, η οποία συνεπάγεται για αυτούς – σε περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά – ισόβια κάθειρξη.

dikitopaloydi__2_

Μάνα Ελένης Τοπαλούδη: «Ποιο ελαφρυντικό;»

Οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Τη στιγμή που ο ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη ζητούσε αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε: «Δεν γυρνάει πίσω το παιδί μου. Ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου». Η μητέρα αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας και με τον ακροατήριο να την χειροκροτεί.

Η Εισαγγελέας ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο δεν μεταμελήθηκαν και εξακολουθούν να να διασύρουν το θύμα: «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό. Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη. Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν» τόνισε η εισαγγελέας.

Γιάννης Τοπαλούδης: Αν υπήρχε θανατική ποινή, αυτήν θα ήθελα για τους δολοφόνους του παιδιού μου

Λίγo πριν την ετυμηγορία, ο πατέρας της Ελένης, Γιάννης Τοπαλούδης μιλώντας στην κάμερα του Ant1 σχολίασε την εξέλιξη της δίκης αλλά και την επίθεση των δικηγόρων στην Εισαγγελέα.

«Σήμερα περιμένω την ανώτατη ποινή που προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα κι αν η ανώτερη ποινή ήταν η θανατική ποινή και υπήρχε θα την ήθελα για τους δολοφόνους του παιδιού μου» είπε.

«Πρέπει να σε σεβαστούμε τη μνήμη της κόρης μου, την υπομονή και την αξιοπρέπεια που έχουμε δείξει τόσους μήνες και πρέπει να μας σεβαστούν. Εμένα με προβληματίζει το γεγονός ότι κάποιοι λίγο πριν βγει η απόφαση προσπαθούν με διάφορους τρόπους να κάνουν παρεμβάσεις. Εγώ θεωρώ τους ενόρκους και τους δικαστές ήρωες. Η κ. εισαγγελέας όταν μίλησε άγγιξε ανθρώπινα τη ψυχή μου, την καρδιά μου αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Έχω λάβει χιλιάδες υποστηρικτικά μηνύματα από πολύ κόσμο και αυτό με εμψυχώνει» κατέληξε ο κ. Τοπαλούδης.

«Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στη μνήμη της κόρης μας, λύστε αλλού τις διαφορές σας», τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Η συγκλονιστική αγόρευση της Εισαγγελέως, Αριστοτέλιας Δόγκα

Η Εισαγγελέας στην αγόρευση που συγκίνησε το πανελλήνιο εξύμνησε το μεγαλείο του πατέρα της άγρια δολοφονημένης Ελένης, ταυτίστηκε με τον σπαραγμό της μάνας της αλλά και με τις τελευταίες μαρτυρικές ώρες της ζωής της Ελένης Τοπαλούδη. Δεν δίστασε μάλιστα να καταδείξει τις προσπάθειες κάλυψης των κατηγορουμένων:

«Οι κατηγορούμενοι εξαρχής με δικονομικά τερτίπια ήθελαν να συσκοτιστεί η υπόθεση. …κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι δυο είναι τσακωμένοι και σε ρήξη, επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Η φυσιολογική αντίδραση δεν είναι αυτή. Δυο άνθρωποι με τέτοια εγκλήματα όταν δεν είναι συνεννοημένοι ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι …Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους. “Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς” και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί. Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν θα τιμωρηθούν και δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι. Ευχαριστώ τους ενόρκους αυτής της δίκης για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την υπόθεση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This