27-5-2020

Ομόφωνα δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τους δύο δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη!

Ο κύβος ερρίφθη και η δικαιοσύνη απέδωσε «τα του Καίσαρος των Καίσαρι»! Έτσι μετά την πρόταση της εισαγγελέως για ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, οι δικαστές αποφάσισαν ομόφωνα και τους καταδίκασαν σε ισόβια κάθειρξη.

Αμίλητοι άκουσαν την ετυμηγορία του δικαστηρίου οι δύο βιαστές και δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη. Το ακροατήριο όμως ξέσπασε σε χειροκροτήματα στο άκουσμα των ισοβιων, κίνηση προκάλεσε την έντονη αντίδρασης της προέδρου: «Εδώ είναι δικαστήριο, είναι δίκη, δεν είναι παράσταση  και πρέπει να σέβεστε τη διαδικασία», είπε η πρόεδρος.

Νωρίτερα οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους, η οποία συνεπάγεται για αυτούς – σε περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά – ισόβια κάθειρξη.

dikitopaloydi__2_

Μάνα Ελένης Τοπαλούδη: «Ποιο ελαφρυντικό;»

Οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.

Τη στιγμή που ο ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη ζητούσε αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε: «Δεν γυρνάει πίσω το παιδί μου. Ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου». Η μητέρα αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας και με τον ακροατήριο να την χειροκροτεί.

Η Εισαγγελέας ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο δεν μεταμελήθηκαν και εξακολουθούν να να διασύρουν το θύμα: «Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό. Αυτή η συγγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη. Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν» τόνισε η εισαγγελέας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW