Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Κύπρο, τι να προσέχεις κ. Πρόεδρε

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, Δευτέρα και Τρίτη θα βρίσκεται στη μαρτυρική Κύπρο. Ένα νησί που πλήρωσε και πληρώνει όσο κανείς άλλος τα λάθη των ελληνικών πολιτικών στα εθνικά θέματα.

Από τον

Νίκο Ελευθερόγλου

Η Κύπρος είναι η ζωντανή μαρτυρία, πού μπορεί, από τη μια, να μας οδηγήσει η αφέλεια και ο μεγαλοϊδεατισμός, χωρίς στρατηγική, αλλά, και από την άλλη, για το τι μπορούν να κάνουν οι Τούρκοι.

Τα όσα βιώνει η Κύπρος 45 χρόνια τώρα δεν ήταν γέννημα μιας τυχαίας στιγμής ή απόφασης, αλλά ένα καλά μελετημένο, σχέδιο από την τουρκική πλευρά, που απλά ενεργοποιήθηκε όταν την βόλεψαν οι καταστάσεις, και, το κυριότερο, όταν της άναψαν το πράσινο φως οι σύμμαχοι.

Και μπορεί να μιλάμε ακόμη για την τουρκική κατοχή, αλλά έχουμε λησμονήσει και την βρετανική κατοχή που υπάρχει ακόμη και σήμερα στην Κύπρο.

Μια βάση, που όχι μόνο δεν προστάτεψε τους Κυπρίους και τους Ελλαδίτες, αλλά τους…τύφλωσε τους παγίδεψε και άνοιξε τις πόρτες στους εισβολείς.

Και αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να το ξεχνάμε.

Ο πρωθυπουργός, θα βγει στον πηγαιμό για την Κύπρο, σε μια κρίσιμη περίοδο. Σε μια περίοδο που οι Τούρκοι ετοιμάζουν το επόμενο βήμα τους στην περιοχή. Το θέμα της ΑΟΖ και η συνεκμετάλλευση που θέλουν οι Τούρκοι και επιθυμούν οι ΗΠΑ, στην ουσία νομιμοποιεί την διχοτόμηση του νησιού και από την άλλη ανοίγει την πόρτα σε δυο ενδεχόμενα.

Το ένα είναι το υπόλοιπο κομμάτι της Κύπρου, που αν προχωρήσουν οι σχεδιασμοί του Αναστασιάδη θα…πνιγεί από εποίκους, όπως έχει συμβεί και με το κατεχόμενο κομμάτι του νησιού.

Το δεύτερο αφορά το Αιγαίο. Μπορεί σήμερα που τα γράφουμε να ακούγεται σε κάποιους παράλογα ή εκτός εποχής αλλά το σχέδιο ΗΠΑ-Τουρκίας είναι να βάλουν πόδι στα ενεργειακά αποθέματα του Αιγαίου.

Το ίδιο πίστευαν κάποιοι όταν πριν πενήντα και πλέον χρόνια αναγραφόταν  το σχέδιο της διχοτόμησης της Κύπρου και αποκάλυπταν τα σχέδια της Αγκυρας, που είναι διαχρονικά και έχουν ορίζοντα.

Για αυτό κ. Πρόεδρε, καλό είναι να τα θυμάστε αυτά όταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σας ενημερώνει, για τις προθέσεις του…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ