Ο εκβιασμός του Ερντογάν, το… δώρο Τράμπ, και το καμπανάκι για την Ελλάδα

Must Read

Οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά ίσως ήταν οι πιο…φιλοαμερικανικές από τη μεταπολίτευση και δώθε.
Προσδεθήκαμε στο αμερικανικό άρμα, ελπίζοντας ως συνήθως ότι θα μας έβγαινε σε καλό, εάν οι ΗΠΑ, γνώριζαν ότι η Ελλάδα, θα είναι πιστός αλλά κυρίως αξιόπιστος σύμμαχος στην περιοχή, που φλέγεται από τις εκρήξεις που συμβαίνουν στις οποίες ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο άγνωστος και ανεξέλεγκτος παράγοντας.

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου

Ελα όμως πως ούτε αυτό φαίνεται να είναι αρκετό για τον μοναδικό… πλανητάρχη.

Μπορεί εδώ να πέρασε στα… χαμηλά ο εκβιασμός, ένας ακόμη, της Αγκυρας, αλλά σίγουρα δείχνει τις προθέσεις των ΗΠΑ για το πώς αντιμετωπίζουν την προκλητική συμπεριφορά της Άγκυρας.

Πριν λίγα 24ωρα η Τουρκία είχε ξεκαθαρίσει μέσω του Ερντογάν ότι θα ξεκινήσει εκκαθαρίσεις απέναντι στους Κούρδους στην Συρία και ετοίμαζε την πολεμική του μηχανή για επέκταση της εισβολής σε ένα άλλο κράτος.

Μια εισβολή – κατοχή για την οποία κανείς δεν ενοχλείται.

Και ενώ αρχικά οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει την Τουρκία να μην τολμήσει πάλι άλλαξαν γραμμή υποκύπτοντας σε έναν ακόμη εκβιασμό του Ερντογάν.

Όπως έγινε γνωστό και μάλιστα από το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας, αξιωματούχοι της Τουρκίας και των ΗΠΑ συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα Κοινό Κέντρο Δράσης για τον συντονισμό και τη διαχείριση μιας τέτοιας ζώνης.

Σε δήλωση που εκδόθηκε στο τέλος των τριών ημερών συνομιλιών μεταξύ αξιωματούχων της Τουρκίας και των ΗΠΑ, το υπουργείο δήλωσε ότι το κέντρο θα εδρεύει στην Τουρκία και θα συσταθεί «το συντομότερο δυνατό»!

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χούλιου Άκαρ, δήλωσε ότι οι συνομιλίες με τις Η.Π.Α. για μία ασφαλή ζώνη στη βόρεια Συρία ήταν «θετικές» μετά από προηγούμενη συνάντηση που άφησε την Άγκυρα ανήσυχη.

«Είδαμε με ικανοποίηση ότι οι συνομιλητές μας πλησίασαν στις θέσεις μας. Οι συναντήσεις ήταν θετικές και αρκετά εποικοδομητικές» δήλωσε ο Akar, όπως ανέφερε ο κρατικός οργανισμός Anadolu.

Βέβαια ο Ακάρ ακόμα και τότε δεν παρέλειψε να εκβιάσει τις ΗΠΑ υπενθυμίζοντάς τους πως η Τουρκία είναι έτοιμη να μπει πιο βαθιά στη Συρία.

Εάν αυτό γίνει πράξη στην ουσία η Τουρκία με την βοήθεια των ΗΠΑ κλείνει ένα σημαντικό μέτωπο, κατοχυρώνει τη θέση της στη Συρία , στριμώχνει τους Κούρδους και ταυτόχρονα της λύνονται τα χέρια να ασχοληθεί με την Ανατολική Μεσόγειο και τα όσα επιδιώκει να κατοχυρώσει στην περιοχή μας.Αλήθεια από τις περιβόητες κυρώσεις έχουμε κανένα νέο από τη σύμμαχο μεγάλη μας…φίλη;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This