Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Σταματήστε το γλύψιμο, κολλήσαμε

Από αρχαιοτάτων χρόνων που έλεγαν οι παλαιότεροι ημών, οι ισχυροί περιστοιχίζονταν από τους γνωστούς αυλοκόλακες. Στην εποχή του Βυζαντίου έχτιζαν καριέρες ως… παρακοιμώμενοι, ενώ στην εποχή των Ιπποτών ξεχώρισαν οι περιβόητοι γελωτοποιοί του Βασιλέως.

Από τον Νίκο Ελευθερόγλου

Δυστυχώς αυτή η νοοτροπία πέρασε και στη σύγχρονη Ελλάς, όπου διάφοροι της προσκολλήσεως με τη μέθοδο του… σαλιγκαριού αναρριχήθηκαν σε κορυφαίες θέσεις.

Τώρα θα αναρωτηθείτε ποια μύγα μας τσίμπησε και τα αναφέρουμε αυτά. Διότι με θλίψη διαπιστώνουμε αρκετούς από τους υβριστές μέχρι χθες του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του, να συναγωνίζονται ποιος θα… πρωτογλύψει για να αποκτήσει την εύνοιά τους.

Οι άνθρωποι έχουν χάσει το μέτρο στην προσπάθειά τους να γίνουν αρεστοί στο… περιβάλλον. Τα έδωσαν όλα με αφορμή την παρουσία της συζύγου του πρωθυπουργού, στο Παρίσι. Τι για την κομψότητά της που -ήμαρτον- την παρομοίαζαν με αυτήν την κυρίας Μακρόν (λες και ήταν υπέρ της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη), τι για τα μοναδικά ρούχα της, τι για την χάρη της. Δεν συζητάμε για αυτόν που την παρομοίασε με την Αμαλία Μεγαπάνου, σύζυγο για ένα διάστημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Έλεος! Ίσως στο παραλήρημα τους να τους έσωζε αν έγραφαν όπως παλαιότερα το: «οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι απλά συμπτωματική».

Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά δεν γίνονται κατ’ εντολή του πρωθυπουργικού ζεύγους και οι αγιογραφίες που διαβάζουμε αποτελούν, απλώς, τα διαπιστευτήρια κάποιων που θέλουν να γίνουν αρεστοί.

Οι βασιλείς καλώς ή κακώς δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Εάν κάποιοι ονειρεύονται να δημιουργήσουν νέες Lady D, τους λέμε ότι η πριγκίπισσα δεν είχε καλό τέλος και ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα.

Το ίδιο έκαναν και στο παρελθόν με την κυρία Νατάσα Παζαίτη- Καραμανλή.
Θα τους λέγαμε να σταματήσουν το τόσο γλύψιμο γιατί κολλήσαμε. Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να διασύρονται.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ