Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Ενας 16χρονος, μικρός ήρωας, έσωσε την τιμή της πατρίδας

Τελικά χρειάστηκε να περάσουν 45 ολόκληρα χρόνια για να νιώσουμε ξανά περήφανοι. Για να καταλάβουμε ότι η αθάνατη ελληνική ψυχή παραμένει ζωντανή. Σε μια εποχή που όλα αγοράζονται και πωλούνται, σε μια περίοδο που ο λόγος δεν είναι συμβόλαιο και ο πατριωτισμός θεωρείται συνώνυμο της ύβρεως ένας  16χρονος μαθητής μας έκανε να θυμηθούμε, πως αυτή η χώρα άντεξε στο χρόνο.

από τον Νίκο Ελευθερόγλου

Ο μαθητής αυτός που κατέβασε τη σημαία του βάρβαρου κατακτητή από τα κατεχόμενα είναι για όλους μας πλέον σύμβολο. Μας έκανε μάθημα ιστορίας και πατριωτισμού. Η Κύπρος και η Ελλάδα οφείλουν να τον προφυλάξουν πλέον από την οργανωμένη συμμορία των βαρβάρων, τους Γκρίζους Λύκους,

Διότι από εδώ και πέρα θα είναι στο στόχαστρο αυτών των φονιάδων που δολοφόνησαν άνανδρα  τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού.

Αυτό το Ελληνόπουλο, στο χωριό του υπαρχηγού του ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, έδειξε ότι υπάρχουν συνεχιστές. Υπέροχοι τρελοί, που έχουν καρδιά και που οι αρχές και οι αξίες είναι αυτές που κάνουν το σώμα τους κοντάρι για να υψωθεί η γαλανόλευκη.

Οτι η καρδιά αντέχει πολλά, αλλά όχι πάντα.

Και αν αναλογιστεί ότι αυτό το παιδί, δεν έχει βιώματα αλλά αναμνήσεις αποτελεί ίσως την καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς τους… νεοκύπριους που υποστηρίζουν τη λύση της διχοτόμησης για να τελειώνουμε. Για να μην τους έχουμε στα πόδια μας.

Ολους αυτούς τους καλοπερασάκηδες που δεν συνειδητοποιούν ότι αν χαρίσουν τη μισή Κύπρο, τίποτε δεν θα σταματήσει τους Τούρκους να πάρουν και την υπόλοιπη μεγαλόνησο, όταν πάλι οι συνθήκες τους ευνοήσουν.

Οσο για το θράσος των εισβολέων που τον επικήρυξαν, γιατί είχε το θάρρος, ή το θράσος να κατεβάσει την κατοχική σημαία, αυτών που έχουν καταλάβει την πατρίδα του, δείχνει τον πανικό τους μετά την ξεφτίλα τους. Από σήμερα έστω και για λίγο η Κύπρος έγινε ολόκληρη ελεύθερη. 

Μικρέ, σε ευχαριστούμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ