Όταν ένας Υπουργός τηρεί όσα υπόσχεται…

Must Read

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν κατατάσσεται τυχαία πρώτος σε δημοφιλία υπουργός της κυβέρνησης. Κάνει κάτι που πάντα προκαλεί ευχάριστη έκπληξη στους πολίτες: τηρεί όσα υποσχέθηκε και εφαρμόζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Χθες ακόμα μία κατάληψη «έπεσε», δίχως… πολιορκία, από τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Το κτίριο στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά, το οποίο είχε καταληφθεί από το 2014, άδειασε από τους αλλοδαπούς, οι οποίοι το είχαν μετατρέψει σε κατοικία τους.

Η εικόνα στο εσωτερικό του κτιρίου μετά την εκκένωσή του είναι ακριβώς αυτή που αναμενόταν: ένας φρικτός σκουπιδότοπος, ο οποίος αποτελούσε υγειονομική βόμβα για την περιοχή.

Το ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις καταλήψεις δεν είναι ζήτημα δευτερευούσης σημασίας για την πατρίδα μας. Οταν η πρωτεύουσα της Ελλάδας, και μάλιστα το ιστορικό κέντρο της, μετατρέπεται σταδιακά σε τριτοκοσμική χωματερή, η κεντρική ιδέα που περνάει στους πολίτες είναι ότι σ’ αυτή τη χώρα- σκουπιδότοπο δεν αξίζει να προσπαθείς για τίποτε άλλο παρά για να βρεις τρόπο και μέσον διαφυγής.

Οι καταλήψεις, η λαθρομετανάστευση, η ανομία, η κυριαρχία των μαφιών του ναρκεμπορίου, η προνομιακή μεταχείριση των αναρχικών, των τρομοκρατών και των μπαχαλάκηδων συνθέτουν μια εφιαλτική κατάσταση, μια καθημερινότητα χαμηλότατης ποιότητας και μεγάλων αδιεξόδων.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δείχνει να έχει μέθοδο, σχέδιο και αποφασιστικότητα να αναμετρηθεί με τον υπόκοσμο, που ζει σε βάρος των πολλών. Αν θα τα καταφέρει δεν αφορά μόνο τον ίδιο και την κυβέρνηση στην οποία ανήκει, αλλά τη χώρα.

Επίσης, η στήριξη των πολιτών στο πρόσωπό του φανερώνει και κάτι άλλο: πλέον δεν μπορεί κάποιος πολιτικός να ποντάρει στη νόσο της προσωπολατρίας για να κάνει σταδιοδρομία. Η μόνη μέθοδος για να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες είναι να εννοείς όσα λες και να τα πράττεις. Ολα τα υπόλοιπα είναι ρηχά και ανούσια παιχνίδια εντυπώσεων.

Οι πολίτες ψήφισαν Ν.Δ. με βασική εντολή να διαμορφώσει κράτος που παρέχει ασφάλεια. Θα την κρίνουν με βάση τις επιδόσεις της σ’ αυτό τον τομέα.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «δημοκρατία» στις 24/9

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This