Κυριακή 13/6/2021

1+1 κάνει δύο, αλλά -μάλλον- για την εξουσία είναι «δύσκολη πράξη»!

Δεν μπορούν να μετρήσουν σωστά μερικά ψηφοδέλτια και θέλουν να σώσουν την Ελλάδα; Δεν είναι ικανοί να πράξουν τα στοιχειώδη, να αντεπεξέλθουν σε πράγματα που κάνουν τα μικρά παιδιά και δηλώνουν άξιοι να εκπροσωπούν το ελληνικό έθνος;

Αυτά τα ερωτήματα πλανώνται για μια ακόμα φορά στην ελληνική κοινωνία, η οποία ενημερώθηκε από εφημερίδες και ιστοσελίδες για τα κωμικοτραγικά πηγαινέλα και τη μεγάλη σύγχυση που προκλήθηκε από την καταμέτρηση των ψήφων στη Βουλή για την παραπομπή του πρώην υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική επιτροπή.

Οι βουλευτές έχουν στη διάθεσή τους το χρυσοπληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ήδη από τον Μάρτιο του 2018. Οι Έλληνες αφού πλήρωσαν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν την ανικανότητα αρκετών κυβερνήσεων που μας έβαλαν για τα καλά σε μνημόνια και κρίση, πλήρωσαν και αυτό το σύστημα που έχει κοστίσει -ούτε λίγο ούτε πολύ- 556.167,95 ευρώ.

Παρά ταύτα, η χρήση του έχει κάπως «παγώσει». Οι βουλευτές δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να το χρησιμοποιήσουν, άλλοι επειδή φοβούνται στις μυστικές ψηφοφορίες μην τυχόν και δουν οι συνάδελφοί τους ποιο κουμπάκι θα πατήσουν και άλλοι λόγω άγνοιας χρήσης οποιουδήποτε ψηφιακού μηχανήματος και ηλεκτρονικής εφαρμογής!

Λες και δεν θα μπορούσε να μπει μια μικρή καλύπτρα πάνω από τα… επίμαχα κουμπιά που θα πατήσει κάθε βουλευτής (ή να βάλουν το χεράκι τους, όπως κάνουν στα ΑΤΜ όταν πληκτρολογούν το pin) για να μην παραβιάζεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας ή δεν θα μπορούσαν να γίνουν σεμινάρια χρήσης του συστήματος για να γλιτώνει ο πολιτικός κόσμος χρόνο, αλλά και να περισώσει τις εντυπώσεις και να εξοικονομεί το χρήμα των φορολογουμένων.

Δυστυχώς, αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα για το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Αδυνατεί ακόμη και να ψηφίσει και να μετρήσει τις ψήφους σωστά και γρήγορα!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ