Νέα δεκαετία, νέα ελπίδα, νέα… μυαλά!

Must Read

Η χρονιά που φεύγει ορίζει και το τέλος μία δεκαετίας…

Μίας δεκαετίας δύσκολης, που για τους περισσότερους από εμάς ήταν απρόβλεπτη και ανατρεπτική, με «βίαιες» αλλαγές και αδικίες που δεν στιγμάτισε μόνο εμάς, αλλά και τις επόμενες γενιές.

Κάναμε λάθη και πληρώσαμε το τίμημα (μεγαλύτερο από όσο μας άξιζε) του ψέματος που «χτίσαμε» και ζήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες…

Η Ευρώπη πειραματίστηκε στην πλάτη μας, κάποιοι Έλληνες πολιτικοί αποδείχθηκαν «μαθητευόμενοι μάγοι» και μία τεράστια μερίδα του Ελληνικού λαού πλήρωσε ένα κόστος που -επαναλαμβάνω- δεν του άξιζε!

Η κυβέρνηση άλλαξε, η Ευρώπη αλλάζει αλλά αυτό δεν αρκεί… Πρέπει να αλλάξουμε εμείς, ως Έλληνες, ως Ευρωπαίοι, ως μονάδες και ως σύνολο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε και να επιλέγουμε με γνώμονα το γενικότερο καλό και όχι με το θυμικό μας ή τα μικροκομματικά (πρόσκαιρα) οφέλη. Πρέπει να μάθουμε ότι δεν αρκεί μόνο η δύναμη, αλλά ότι χρειάζεται και το μυαλό. Και σίγουρα πρέπει να μάθουμε ότι το «εμείς» είναι πολύ καλύτερο από το «εγώ».

Άλλωστε η ιστορία, μας το έχει αποδείξει αυτό και μάλιστα με πολύ βίαιο τρόπο…

Σε λίγες μέρες, μπαίνουμε σε μία νέα δεκαετία που είναι –ίσως- η τελευταία μας ευκαιρία να ζητήσουμε «συγγνώμη» από τα παιδιά μας και να διορθώσουμε όσα λάθη προλαβαίνουμε, γιατί τους το χρωστάμε!

Είθε λοιπόν, να βάλουμε μυαλό (και να το χρησιμοποιήσουμε), να αγνοήσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να ψάξουμε αυτά που μας ενώνουν, γιατί μόνο έτσι η «συγγνώμη» μας, θα έχει αξία και η προσπάθεια αποτέλεσμα!

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένη (νέα) δεκαετία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This