Τετάρτη 28/7/2021

Νέα δεκαετία, νέα ελπίδα, νέα… μυαλά!

Η χρονιά που φεύγει ορίζει και το τέλος μία δεκαετίας…

Μίας δεκαετίας δύσκολης, που για τους περισσότερους από εμάς ήταν απρόβλεπτη και ανατρεπτική, με «βίαιες» αλλαγές και αδικίες που δεν στιγμάτισε μόνο εμάς, αλλά και τις επόμενες γενιές.

Κάναμε λάθη και πληρώσαμε το τίμημα (μεγαλύτερο από όσο μας άξιζε) του ψέματος που «χτίσαμε» και ζήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες…

Η Ευρώπη πειραματίστηκε στην πλάτη μας, κάποιοι Έλληνες πολιτικοί αποδείχθηκαν «μαθητευόμενοι μάγοι» και μία τεράστια μερίδα του Ελληνικού λαού πλήρωσε ένα κόστος που -επαναλαμβάνω- δεν του άξιζε!

Η κυβέρνηση άλλαξε, η Ευρώπη αλλάζει αλλά αυτό δεν αρκεί… Πρέπει να αλλάξουμε εμείς, ως Έλληνες, ως Ευρωπαίοι, ως μονάδες και ως σύνολο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε και να επιλέγουμε με γνώμονα το γενικότερο καλό και όχι με το θυμικό μας ή τα μικροκομματικά (πρόσκαιρα) οφέλη. Πρέπει να μάθουμε ότι δεν αρκεί μόνο η δύναμη, αλλά ότι χρειάζεται και το μυαλό. Και σίγουρα πρέπει να μάθουμε ότι το «εμείς» είναι πολύ καλύτερο από το «εγώ».

Άλλωστε η ιστορία, μας το έχει αποδείξει αυτό και μάλιστα με πολύ βίαιο τρόπο…

Σε λίγες μέρες, μπαίνουμε σε μία νέα δεκαετία που είναι –ίσως- η τελευταία μας ευκαιρία να ζητήσουμε «συγγνώμη» από τα παιδιά μας και να διορθώσουμε όσα λάθη προλαβαίνουμε, γιατί τους το χρωστάμε!

Είθε λοιπόν, να βάλουμε μυαλό (και να το χρησιμοποιήσουμε), να αγνοήσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να ψάξουμε αυτά που μας ενώνουν, γιατί μόνο έτσι η «συγγνώμη» μας, θα έχει αξία και η προσπάθεια αποτέλεσμα!

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένη (νέα) δεκαετία!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ