Στην υγειά του Ελληνάρα που «γράφει» τους νόμους, που δεν φταίει ποτέ και που πάντα φταίει το… κακό κράτος!

Must Read

Ας ξεκινήσουμε από την είδηση:

Το 2019 στο Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας καταγράφηκε μόνο ένας θάνατος από τροχαίο ατύχημα ολόκληρη τη χρονιά και για να γίνω πιο συγκεκριμένος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2017 είχαν χάσει τη ζωή τους μόλις τρεις άνθρωποι στους δρόμους.

Για όποιον δεν γνωρίζει, η αστική περιοχή του Όσλο έχει περίπου 1.000.000 κατοίκους και ολόκληρη η Νορβηγία περίπου 5.500.000 κατοίκους!

Η ελληνική πραγματικότητα βέβαια απέχει παρασάγγας από την νορβηγική μια και μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2019 η χώρα μας θρήνησε 330 νεκρούς και περισσότερους από 300 βαριά ταυματίες, ενώ τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα έχουμε 120.000 νεκρούς (δηλαδή περίπου 2.400 νεκρούς το χρόνο), 350.000 ανάπηρους και 2 εκατομμύρια τραυματίες…

Διαβάστε επίσης: Βαρύς ο φόρος του αίματος στην Αττική: 17 νεκροί και 694 τραυματίες από τροχαία τον Οκτώβριο

Και επειδή αναφέρομαι στο 2019 η «γεωγραφία» ορισμένων παραβάσεων είναι –δυστυχώς- αντιπροσωπευτικό δείγμα της νοοτροπίας, της παιδείας και της κουλτούρας του Ελληνάρα οδηγού:

  • 6.825 αγνόησαν το κόκκινο
  • 14.414 δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας
  • 18.967 δεν φορούσαν κράνος
  • 101.247 αδιαφόρησαν για τα όρια ταχύτητας
  • 7.111 οδηγούσαν και μιλούσαν στον κινητό
  • 14.128 οδηγούσαν μεθυσμένοι

Και όλα αυτά μόνο το πρώτο 6μηνο του 2019!

Και όπως πάντα, για τα πάντα φταίει το «κακό» κράτος οι κακοί δρόμοι, η ελλιπής σήμανση, ο ελλιπής φωτισμός και φυσικά ο άλλος… Και όπως πάντα ΕΜΕΙΣ δεν φταίμε ποτέ!

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά την τελευταία μέρα του χρόνου «καρατομήθηκε» ο διοικητής της τροχαίας για το χάος στην Εθνική οδό λόγω κακοκαιρίας και για το ότι ένα ασθενοφόρο ακινητοποιήθηκε στην ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) εξαιτίας όχι των ανεγκέφαλων οδηγών, αλλά εξαιτίας του «κακού» κράτους!

Είμαστε καθόλου σοβαροί;

Τι μπορεί να κάνει ένα κράτος σε έναν λαό χωρίς παιδεία, χωρίς σεβασμό, χωρίς στοιχειώδες μυαλό και κρίση;

Τι μπορεί να κάνει ένα κράτος και ένας διοικητής της τροχαίας για να σταματήσει τους 14.128 οδηγούς να πιάνουν τιμόνι μεθυσμένοι, για τους 18.967 μοτοσικλετιστές που αρνούνται να φορέσουν κράνος γιατί προφανώς τους χαλάει το μαλλί, και για όλους εκείνους τους απαράδεκτούς ελληνάρες που αγνοούν τις προτροπές της Τροχαίας και βγαίνουν σε χιονισμένους δρόμους χωρίς αλυσίδες ή μπλοκάρουν την ΛΕΑ λες και είναι ο δόμος του μπαμπά τους;

Ναι, κάποιοι δρόμοι μας είναι άθλιοι, ναι σε πολλά σημεία ο φωτισμός είναι ελλιπής και ο σχεδιασμός τους είναι κακός, ναι η σήμανση είναι προβληματική! Όμως τίποτα από αυτά δεν φταίνε αποκλειστικά για την γενοκτονία στους ελληνικούς δρόμους!

Φταίμε εμείς και κανένας άλλος… Φταίμε γιατί όπως είπα παραπάνω δεν έχουμε ούτε παιδεία ούτε σεβασμό.

Ο διοικητής που απομακρύνθηκε δεν ήταν τίποτα παραπάνω από «εξιλαστήριο θύμα». Και όσο οι κρατούντες θα λειτουργούν με αυτή τη λογική (όχι μόνο σε αυτό το επίπεδο αλλά και σε πολλά άλλα) ο Έλληνας θα εξελίσσεται σε ελληνάρα πιστεύοντας ότι πάντα φταίει κάποιος άλλος και ποτέ εκείνος!

Δεν μπορώ παρά να πω μία μόνο λέξη: Ντροπή μας!

Ι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This