Τρίτη 15/6/2021

Βέροια: Οι Αρχές κοντά στη εξιχνίαση διάρρηξης κοσμηματοπωλείου από το 2016 – Ταυτοποιήθηκε ένας εκ των δραστών

Τέσσερα χρόνια μετά την «κινηματογραφική» διάρρηξη ενός κοσμηματοπωλείου στη Βέροια, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της μακεδονικής πόλης αρχίζουν να βρίσκουν την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς ήδη σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός Έλληνα για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

Η κλοπή έγινε τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου του 2016, όταν ο εν λόγω άνδρας, μαζί με συνεργούς του που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, πλησίασαν το κοσμηματοπωλείο. Αρχικά τοποθέτησαν κάθετα στον δρόμο μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων ως οδοφράγματα για να εμποδίσουν τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων να περάσουν μπροστά από το κατάστημα, όπου θα έκαναν τη διάρρηξη.

Στη συνέχεια έκοψαν το μεταλλικό ρολό ασφαλείας και έσπασαν τον υαλοπίνακα του κοσμηματοπωλείου, μπήκαν στο εσωτερικό του καταστήματος και άρπαξαν από τις προθήκες διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά, η αξία των οποίων υπερέβαινε τα 80.000 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδιοκτήτη.

Αποτυπώματα και βιολογικό υλικό οδήγησαν στα ίχνη του

Από την αναλυτική έρευνα που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια οι αστυνομικοί, αλλά και από την κατάλληλη αξιοποίηση των αποτυπωμάτων, του βιολογικού υλικού και των υπόλοιπων πειστηρίων που εντοπίστηκαν μέσα στο μαγαζί, οι Αρχές οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση των στοιχείων του Έλληνα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένη κλοπή είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ο οποίος θα του ασκήσει ποινικές διώξεις.

Πάντως, η έρευνα της Ασφάλειας συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του συγκεκριμένου άνδρα και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, αλλά και για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του στην κλοπή αυτή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ