Kατάθεση 34χρονης: «Με κοίταξε στα μάτια και μου πέταξε βιτριόλι, προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα» (video)

Must Read

Νέα κατάθεση έδωσε στους αστυνομικούς το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, η οποία περίγραψε τη στιγμή που η μαυροφορεμένη γυναίκα με τη μάσκα εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά της:

«Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ και αμέσως μετά μου πέταξε καυστικό υγρό. Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό», ανέφερε η 34χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, οι οποίες προέρχονται από αστυνομικές πηγές.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που διερευνούν την υπόθεση έχουν επικεντρώσει τις έρευνες στον στενό κύκλο της άτυχης κοπέλας -συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό- και ήδη έχουν κληθεί για καταθέσεις τέσσερις κοντινοί της φίλοι. Παράλληλα, έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία άρση τηλεφωνικού απορρήτου και επικοινωνιών, ώστε να ερευνηθούν όλες οι επικοινωνίες και οι επαφές της Ιωάννας.

Αν και οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους το κινητό της, δεν έχουν καταφέρει να το ανοίξουν, καθώς, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο κωδικός που τους έδωσε η 34χρονη ήταν λανθασμένος. Πάντως δεν έχουν αμφιβολία ότι ο τρόπος και το είδος της επίθεσης εκφράζουν μίσος και εμπάθεια, ενδεχομένως από εντελώς προσωπικά κίνητρα.

Αυτό που εξετάζεται είναι κάποιες αναφορές για προστριβές της 34χρονης πριν από χρόνια και οι σχετικές πληροφορίες διερευνώνται. Ένα 24ωρο μετά την επίθεση σε βάρος της, στη 1.45 το μεσημέρι της Πέμπτης η Ιωάννα διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου θα συνεχίσει τη νοσηλεία της στην εξειδικευμένη Μονάδα Εγκαυμάτων.

Η μαυροφορούσα γνώριζε τον χώρο εργασίας

Λόγω των περιοριστικών μέτρων, τα γραφεία της εταιρίας στην οποία εργάζεται άρχισαν να επαναλειτουργούν τη Δευτέρα, δύο ημέρες πριν από την επίθεση. Οι Αρχές εκτιμούν ότι η δράστιδα γνώριζε τον χώρο στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας στην οποία εργάζεται η Ιωάννα στην Καλλιθέα, καθώς προκύπτει ότι ήξερε πώς να κινηθεί.

«Ήταν προσχεδιασμένη ενέργεια, ενώ κατά την ιχνηλασία δεν εντοπίστηκε στον χώρο ούτε το δοχείο στο οποίο μετέφερε το καυστικό υγρό με το οποίο πραγματοποίησε την επίθεση» αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Ασφάλειας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η δράστις της επίθεσης περίμενε την 34χρονη στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία στεγάζονται τα γραφεία της εταιρίας όπου εργάζεται. Στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει εγκατεστημένη κάμερα.

Ωστόσο, υπήρξαν κάμερες σε άλλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή και συνεχώς βγαίνει από εκεί νέο υλικό προκειμένου να εξακριβωθούν οι κινήσεις της μαυροφορεμένης γυναίκας κατά τη μετάβασή της στον χώρο, την παραμονή της εκεί και τη διαφυγή της αμέσως μετά την επίθεση. Από τον όγκο του οπτικού υλικού που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί μπορούν να σχηματίσουν μια εικόνα για τα γεγονότα σε πραγματικό χρόνο, ωστόσο στις περισσότερες καταγραφές η ποιότητα του υλικού είναι εξαιρετικά χαμηλής ανάλυσης και ποιότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This