Τρίτη 15/6/2021

Τον Οκτώβριο η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Στις 21 Οκτωβρίου του 2020 ξεκινά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν δύο καταστηματάρχες της περιοχής του κέντρου της Αθήνας, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί.

Το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή, συνέβη στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018, όταν το θύμα μπήκε στο κοσμηματοπωλείο ενός εκ των κατηγορουμένων καταστηματαρχών. Αυτό που ακολούθησε, ήταν ένα εξαιρετικά βίαιο περιστατικό απομάκρυνσής του από το κατάστημα, με τον άτυχο άνδρα να εκπνέει στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, δεμένος, μάλιστα, με χειροπέδες!

Στους κατηγορούμενους αποδίδεται το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης, ενώ έχει προηγηθεί επιστολή διαμαρτυρίας των γονιών του 33χρονου, για καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης  θανάτου του παιδιού τους.

«Η απόδοση δικαιοσύνης αποκτά ουσιαστική σημασία, όταν γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την τέλεση της αξιόποινης πράξης, ώστε να μην εμπεδώνονται μηνύματα ατιμωρησίας και να λειτουργεί αποτρεπτικά για βίαιες και εγκληματικές συμπεριφορές» ανέφεραν, μεταξύ άλλων, στην εν λόγω επιστολή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ