Και οι εγκληματίες επιστρέφούν στην… κανονικότητά τους, μετά την άρση του lockdown – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Must Read

«Υπερωρίες» φαίνεται ότι κάνουν μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού οι οργανωμένες συμμορίες και οι μεμονωμένοι κακοποιοί για να αναπληρώσουν τις… αναδουλειές και τη «χασούρα» από την περίοδο της καραντίνας!

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν τα επίσημα στοιχεία αρμόδιων φορέων, τα οποία δείχνουν ότι με την επιστροφή στην κανονικότητα ανέβηκαν κατακόρυφα οι δείκτες της εγκληματικότητας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι κλοπές, οι διαρρήξεις και οι ληστείες έχουν ήδη «πάρει τα πάνω τους», καθώς παντός είδους «ταχυδακτυλουργοί» έχουν… ξεχυθεί στους δρόμους, ενώ έχουν αυξηθεί ακόμα οι κλοπές αυτοκινήτων και οι ληστείες σε καταστήματα.

Αυξημένη κινητικότητα παρατηρείται τελευταία και στα στέκια των ναρκομανών, καθώς τις ημέρες τις καραντίνας οι διακινητές έμειναν χωρίς «εμπόρευμα» εξαιτίας της κάθετης πτώσης εισαγωγών από χώρες των Βαλκανίων και της Λατινικής Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας η εγκληματικότητα σε ολόκληρη τη χώρα είχε μειωθεί σε ποσοστό που ξεπερνούσε ακόμα και το 40%! Εκείνες τις ημέρες τα χέρια των κακοποιών ήταν «δεμένα», καθώς για να κυκλοφορήσει κάποιος έξω έπρεπε να είχε τη σχετική βεβαίωση, αφού στην αντίθετη περίπτωση έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο 150 ευρώ. Αλλά και οι διαρρήκτες είχαν… αναδουλειές, αφού όλοι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Όμως, πλέον, η αύξηση της εγκληματικότητας, που σε ορισμένες περιπτώσεις έχει «αγγίξει» ακόμα και το 7% σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες του έτους, προβληματίζει τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι οι δείκτες θα σημειώσουν ακόμα μεγαλύτερη άνοδο, καθώς θα αυξηθούν τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας, λόγω των συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό το πλαίσιο η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Συγκεκριμένα, έχουν δοθεί εντολές στους αστυνομικούς για αυξημένη παρουσία και συνεχείς περιπολίες σε περιοχές όπου η εγκληματικότητα χτυπάει «κόκκινο», τόσο στις μεγάλες πόλεις όσο και στην περιφέρεια. Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης αναμένεται να «χτενίζουν» τους δρόμους, ενώ το σχέδιο προβλέπει και αυξημένη αστυνομική επιτήρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο πλαίσιο της πάταξης της εγκληματικότητας υπάρχει η σκέψη η ΕΛ.ΑΣ να προχωρήσει στην ανασύσταση της «Ομάδας Σίγμα», που «επιστρέφει» από τη δεκαετία του 1990, μιας ομάδας που θα εξοπλιστεί με γρήγορα αυτοκίνητα ώστε να καταδιώκει πιο αποτελεσματικά τους κακοποιούς.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This