13-7-2020

Εξαρθρώθηκε οκταμελής σπείρα που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα σε περιοχές της Αττικής, με χρήση προηγμένου εξοπλισμού!

Εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της Τετάρτης 27/05 συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής έξι Έλληνες και δύο αλλοδαποί, όλοι τους μέλη εγκληματικής οργάνωσης, την οποία είχαν συστήσει από αρχές του 2019 οργάνωση.

Μέλη της οργάνωσης, αναλόγως των ρόλων τους, εντόπιζαν και έκλεβαν τα οχήματα, έφτιαχναν πλαστές πινακίδες και παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους (αριθμός πλαισίου και αριθμός κινητήρα), ώστε ή να τα μεταπωλούν αυτούσια, είτε για ανταλλακτικά. Μάλιστα, διέθεταν ειδικό -δυσεύρετο στην Ελλάδα- τεχνικό εξοπλισμό (laptops που συνδέονται με το διαγνωστικό των οχημάτων, φύσες, κλειδιά οχημάτων, κ.α.), ώστε να γίνεται πιο… επαγγελματικά η όλη δουλειά.

κλοπες πολυτελη αυτοκινητα

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα οχτώ Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εκ των οποίων είκοσι τρία κλεμμένα και δέκα πέντε πλαστογραφημένα, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας κλεμμένων αυτοκινήτων, πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών οχημάτων, μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ.

κλοπες πολυτελη αυτοκινητα

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί σαράντα τέσσερις κλοπές Ι.Χ.Ε. οχημάτων και δύο κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας, με τη συνολική αξία των κλεμμένων οχημάτων να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό του 1.500.000 ευρώ.

κλοπες πολυτελη αυτοκινητα

Σε βάρος των μελών της οργάνωσης τους, που, στην πλειοψηφία τους έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, πλαστογραφίες, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων και περί Ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ