Η… ανατομία του Νότου: Μαφιόζικες εκτελέσεις, συμβόλαια θανάτου και εκρήξεις στα πιο αιματοβαμμένα προάστια της Αττικής!

Must Read

Συμβόλαια θανάτου και ξεκαθάρισμα λογαριασμών, μαφιόζικες εκτελέσεις και εκρήξεις: ο κύκλος του αίματος στα νότια προάστια της Αττικής μοιάζει να μην έχει τελειωμό!

  • Ρεπορτάζ: Νάντια Αλεξίου

Οι περισσότερες από τις αιματηρές υποθέσεις έχουν καταχωριστεί ως ανεξιχνίαστες, καθώς οι πληρωμένοι δολοφόνοι έχουν εκπαιδευτεί για να σκοτώνουν, χωρίς να αφήνουν ευρήματα στη σκηνή εγκλήματος.

Στα νότια προάστια της Αττικής τα θύματα θεωρούν ότι θα εξασφαλίσουν την απόκρυψη της ταυτότητάς τους και οι δράστες επιλέγουν το παραλιακό μέτωπο και τις οδικές διαδρομές της νοτιοανατολικής Αττικής για την απομάκρυνσή τους. Οι εγκληματικές οργανώσεις, μέλη των οποίων δρουν στη χώρα μας, προέρχονται από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Ιταλία, τη Σερβία και, την τελευταία διετία, από την Αυστραλία. Η παρουσία τους γίνεται αντιληπτή μόλις αρχίζει ο «κύκλος του αίματος».

Κάθε χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. συλλαμβάνει 120-140 καταζητουμένους με διεθνή εντάλματα σύλληψης, ωστόσο ο αριθμός τους στην Ελλάδα θεωρείται τουλάχιστον τριπλάσιος, με διαφορετικές αφορμές για την έλευσή τους στη χώρα.

Η μαφιόζικη δολοφονία του Βέλγου στη Βούλα ανέσυρε υποθέσεις που παραμένουν ανεξιχνίαστες, με βαρύ ποινικό παρελθόν των θυμάτων.

Στις 29 Μαΐου, λίγο πριν από τις 21.30 το βράδυ, ο 47χρονος Βέλγος Kristof W. δολοφονείται με δύο σφαίρες στο κεφάλι, ενώ ξεκλείδωνε την εξώπορτα της πολυκατοικίας στην οποία διατηρούσε διαμέρισμα και ζούσε τα τελευταία δύο χρόνια, με τη Γαλλίδα σύζυγό του και το ανήλικο παιδί του, στην περιοχή της Βούλας. Ο δράστης τον πυροβόλησε εξ επαφής, ενώ φέρεται ότι διαφεύγει με συνεργό του, χωρίς να έχουν προκύψει μαρτυρίες για την παρουσία τους. Ο ίδιος έχει καταδίκη για συμμετοχή σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ με σκουμπριά, ενώ, στο φάκελό του, έχει καταδίκες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Καταφύγιο αλλοδαπών μαφιόζων από τα 90s

Από τα μέσα και τα τέλη της δεκαετίας του ’90, υπήρχαν ισχυρές ενδείξεις ότι η Ελλάδα είχε ήδη αρχίσει να μετατρέπεται σε μαζικό «καταφύγιο» αλλοδαπών μαφιόζων και κακοποιών. Ήταν η δολοφονία του 37χρονου πρώην πράκτορα της KGB Αλεξάντρ Σαλόνικ, ηγετικού μέλους της μαφίας του Κουργκάς, τον Φεβρουάριο του 1997, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στη Βαρυμπόμπη. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε στραγγαλισμό.

Κατά την αστυνομική έρευνα είχε αποδοθεί ο ρόλος του «στρατολόγου» στον Σαλόνικ, ο οποίος είχε δημιουργήσει βάσεις Ρώσων εκτελεστών στους Θρακομακεδόνες και στο Λαγονήσι, με πρώην πράκτορες της ρωσικής υπηρεσίας, οι οποίοι αναζητούσαν νέους… ορίζοντες.

19 Ιανουαρίου 2020, Βάρη, ταβέρνα «Βοσκοπούλα»: Εν ψυχρώ δολοφονία με 24 σφαίρες(!) εναντίον των δύο 43χρονων Μαυροβούνιων ποινικών Ιγκόρ Ντένοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς, ενώ έτρωγαν με τις συζύγους τους και τα ανήλικα παιδιά τους ανάμεσα σε ανυποψίαστους πελάτες. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης από το τμήμα της Interpol Μαυροβουνίου.

βοσκοπουλα

Οι δράστες της διπλής δολοφονίας παραμένουν αταυτοποίητοι, ενώ, όπως έχει καταγραφεί από κάμερες, επέλεξαν τη διαφυγή τους από μικρούς δρόμους στα Μεσόγεια. Η δολοφονία εντάχθηκε στο πλαίσιο αιματηρής βεντέτας των συμμοριών Skaljari και Kavacki της πόλης Κότορ στο Μαυροβούνιο, η οποία αριθμούσε ήδη 40 θύματα και μεταφέρθηκε στη χώρα μας. Οι δολοφόνοι δεν έχουν συλληφθεί.

5 Μαρτίου 2019, Γλυφάδα: Ενέδρα θανάτου σε υπόγειο πάρκινγκ, στο οποίο ο 41χρονος Ελληνοαρμένιος στάθμευε το γκρι Audi το οποίο οδηγούσε. Το θύμα έφερε τραύματα από δύο όπλα και δέχτηκε τουλάχιστον πέντε σφαίρες, ενώ μόλις είχε κατέβει στο γκαράζ της μεζονέτας στην οποία διέμενε.

Σύμφωνα με την «Espresso» ο Ελληνοαρμένιος ασχολούνταν με την πάλη και έδινε το «παρών» μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας εξαιτίας καταδίκης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Κατέληξε ακαριαία στα φονικά πυρά που δέχτηκε, ενώ μέχρι σήμερα οι εκτελεστές αναζητούνται .

1 Μαρτίου 2019, Γλυφάδα: Στόχος, ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Αμάντ Τζέι Μαλκούν. Οι δολοφόνοι πυροδότησαν τηλεχειριζόμενη βόμβα στο πολυτελές σπορ αυτοκίνητό του, σε υπαίθριο πάρκινγκ στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

λιβανεζος

Για τον 46χρονο υπήρχαν ενδείξεις για συμμετοχή του στην απαγωγή και τη δολοφονία το 2015 ηγετικού μέλους των Hell Angels στην Ταϊλάνδη. Μόλις επιβιβάστηκε και επιχείρησε να ενεργοποιήσει τη μίζα, πυροδότησε και τη βόμβα, με αποτέλεσμα να προκληθεί φονική έκρηξη και η φωτιά που ακολούθησε να τον απανθρακώσει. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δεν έχουν εντοπιστεί.

31 Οκτωβρίου 2018, Βούλα: Ο 46χρονος Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας Γιάννης Μακρής δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του, στην οδό Τροίας, στο Πανόραμα της Βούλας, ενώ είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του, μάρκας Smart. Δέχτηκε τέσσερις σφαίρες από το όπλο του εκτελεστή και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Σύζυγος του γνωστού μοντέλου Βικτώριας Καρύδα, γνωστός με το προσωνύμιο «Αυστραλός», είχε μετοχές σε εταιρία security, ενώ στην Αυστραλία τον θεωρούσαν επικεφαλής της λέσχης μοτοσικλετιστών Comancheros και θεωρούνταν ένας από τους πλέον διαβόητους γκάνγκστερ εκεί.

μακρης

Για την Ασφάλεια Αττικής, η δολοφονία του αποδόθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 31χρονος Βούλγαρος, ο οποίος έχει τουρκικές ρίζες και βαρύ ποινικό παρελθόν. Εντοπίστηκε μαζί με τη σύντροφό του σε ξενοδοχείο στα νότια προάστια και συνελήφθη κατηγορούμενος για άλλο αδίκημα. Ως συνεργός του κατά τη διαφυγή του κατηγορείται ο 35χρονος αδελφός του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This