Γνωστή Αθηναία γιατρός «θύμα» απατεώνα, που βγάζει το… ψωμί του παριστάνοντας τον υποψήφιο νοικάρη

Must Read

Το φυσάει και δεν κρυώνει μια γνωστή Αθηναία γιατρός, η οποία έπεσε θύμα ενός εξίσου γνωστού απατεώνα, που βγάζει τα προς το ζην παριστάνοντας τον ενδιαφερόμενο για διαμερίσματα προς ενοικίαση.

Κατόπιν, με το που συμφωνήσει με τους ιδιοκτήτες και εξασφαλίσει το κλειδί, βρίσκει από μικρές αγγελίες πραγματικούς ενδιαφερόμενους, στους οποίους και τα… νοικιάζει, εισπράττοντας τις προκαταβολές!

Όσες φορές έχει καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο 65χρονος Γ. Γκ. -και είναι πολλές- δεν διστάζει να δηλώνει «κατ’ επάγγελμα» απατεώνας! Την τελευταία φορά που οδηγήθηκε στη φυλακή, το Σεπτέμβριο του 2018, κατάφερε να εξασφαλίσει υφ’ όρον απόλυση, χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου και αποφυλακίστηκε, με τον όρο να δίνει το «παρών» στο Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής. Ωστόσο, οι αστυνομικοί έχουν να τον δουν από το… Σεπτέμβριο του 2018!

Την Παρασκευή 22 Μαΐου, ο Γ. Γκ. εντόπισε μια αγγελία για διαμέρισμα προς μίσθωση στην οδό Μπεκάνη, στον λόφο του Στρέφη, στα Εξάρχεια, και έβαλε μπροστά τη… γνωστή, πια, μέθοδό του. Παρουσιάστηκε στη γιατρό-ιδιοκτήτρια ως εφέτης, ο οποίος τάχα αποσπάστηκε για τέσσερα χρόνια από τη Θεσσαλονίκη και με τη σύζυγό του αναζητούσαν ένα διαμέρισμα, καθώς φιλοξενούνταν από συγγενικό τους πρόσωπο και ήθελαν να αποκτήσουν τον προσωπικό τους χώρο.

Δεν θέλησε να πάρει προκαταβολή

Το ραντεβού του υποψήφιου μισθωτή κλείστηκε αυθημερόν, συμφώνησαν στο μηνιαίο μίσθωμα των 900 ευρώ και η ανυποψίαστη γιατρός τού έδωσε τα κλειδιά του διαμερίσματος, για να το επισκεφτεί την επόμενη ημέρα μαζί με τη σύζυγό του και να μεταφέρουν τα πρώτα τους πράγματα. Μάλιστα, δεν θέλησε να πάρει προκαταβολή και συνεννοήθηκαν να συναντηθούν εκ νέου τη Δευτέρα 25 Μαΐου, στις 11:00, για τα διαδικαστικά.

Ωστόσο, η γιατρός άρχισε να υποψιάζεται κάτι, όταν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον «μισθωτή», αλλά δεν κατάφερε να τον εντοπίσει. Αποφάσισε, λοιπόν, να τον αναζητήσει στο διαμέρισμα νωρίτερα από το προκαθορισμένο ραντεβού τους, όμως εκείνος δεν εμφανίστηκε. Έτσι, της μπήκαν «ψύλλοι στ’ αυτιά» και επικοινώνησε με τον μηχανικό που είχε αναλάβει την ανακατασκευή του διαμερίσματός της, ο οποίος της υπέδειξε πώς να απενεργοποιήσει το κλειδί που είχε παραχωρήσει στον υποτιθέμενο μισθωτή.

Την επόμενη ημέρα, η εταιρία διαχείρισης των κοινοχρήστων της πολυκατοικίας, στην οποία βρίσκεται το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια και την ενημέρωσε ότι οι… ενοικιαστές του διαμερίσματος δεν μπορούσαν να μπουν μέσα γιατί η κλειδαριά ήταν μπλοκαρισμένη. Η γιατρός πήγε στο διαμέρισμα, αλλά, αντί για τον «εφέτη», βρήκε μπροστά της ένα ζευγάρι νεαρών!

Έτσι, αποκαλύφθηκε η κομπίνα του 65χρονου πολυμήχανου απατεώνα, που είχε δει την ηλεκτρονική αγγελία του ζευγαριού, το οποίο αναζητούσε σπίτι σε συγκεκριμένες περιοχές, επικοινώνησε μαζί τους ως… ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στα Εξάρχεια και συμφώνησαν την ενοικίασή του με μίσθωμα… 280 ευρώ τον μήνα!

Κατήγγειλαν την εξαπάτηση

Τους ζήτησε ως προκαταβολή δύο ενοίκια, παρέλαβε 560 ευρώ και τους παρέδωσε το κλειδί του διαμερίσματος! Μάλιστα, το ζευγάρι παρουσίασε το… χειρόγραφο μισθωτήριο συμβόλαιο που τους είχε συντάξει ο «ιδιοκτήτης». Μετά το πρώτο σοκ, η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε τον -επίσης γιατρό- σύζυγό της και μαζί με την κόρη τους, η οποία είναι δικηγόρος, πήγαν στο Τμήμα Ασφάλειας, όπου κατήγγειλαν την εξαπάτηση.

σεσημασμενος απατεωνας

Από τις φωτογραφίες σεσημασμένων που τους έδειξαν οι αστυνομικοί, αναγνώρισαν τον 65χρονο, για τον οποίο πληροφορήθηκαν, εμβρόντητοι, ότι εκκρεμούν σε βάρος του… δεκάδες υποθέσεις απάτης με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία! Μάλιστα, στο παρελθόν η ΕΛ.ΑΣ. είχε δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του με διάταξη της Εισαγγελίας, για ανάλογες περιπτώσεις!

Πλέον, σε βάρος του 65χρονου σχηματίστηκε ακόμη μια δικογραφία και αναζητείται και πάλι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This