9-7-2020

Διαρρήκτης ετών 70(!) «ξάφρισε» διαμέρισμα και έφυγε χωρίς να τον υποψιαστούν λόγω… ηλικίας!

Μπορεί τα χρόνια να βαραίνουν τους ώμους του, αλλά αυτό δεν εμπόδισε έναν… 70χρονο διαρρήκτη να κάνει «φύλλο και φτερό» ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και να αρπάξει χρυσαφικά και κοσμήματα!

Ο ηλικιωμένος, αφού πρώτα βεβαιώθηκε ότι οι ιδιοκτήτες είχαν φύγει από το σπίτι που είχε βάλει στο μάτι, ώστε να έχει ελεύθερο το πεδίο, κατόπιν το «άνοιξε» και άρχισε να ψάχνει, αναζητώντας μετρητά και τιμαλφή. Αφού έκανε άνω-κάτω συρτάρια και ντουλάπες και «ξεσκόνισε» τα ράφια και τους φακέλους, τελικά βρήκε κάποια κοσμήματα, τα οποία τσέπωσε και… έφυγε σαν κύριος, καθώς οι πιθανότητες να τον υποψιαζόταν κάποιος από τους γείτονες ήταν μηδαμινές, λόγω της ηλικίας του.

Η διάρρηξη είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2019 και εξιχνιάστηκε ενάμιση χρόνο μετά. Όπως ήταν επόμενο, οι αστυνομικοί έπαθαν σοκ όταν διαπίστωσαν την ηλικία του «ποντικού», εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Τέσσερις κλοπές και μία ληστεία

Από τις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκαν άλλες τέσσερις κλοπές και μία ληστεία που είχαν γίνει σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης, από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον Ιανουαρίου του 2020.

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκαν δικογραφίες για τις διαρρήξεις εις βάρος τεσσάρων αλλοδαπών, ηλικίας 33, 33, 18 και 17 ετών, και ενός αγνώστου και για τη ληστεία σε βάρος 20χρονου αλλοδαπού, ο οποίος άρπαξε με τη χρήση βίας μία χρυσή αλυσίδα από έναν ηλικιωμένο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ