Η Ιωάννα «ξύπνησε» μνήμες: Επιθέσεις με βιτριόλι από το παρελθόν που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο (video)

Must Read

Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα πήρε πλέον το δρόμο της Δικαιοσύνης, με τον εισαγγελέα να ασκεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην 35χρονη Έφη, που συνελήφθη ως η βασική ύποπτη για το έγκλημα, η Ελλάδα παραμένει συγκλονισμένη.  

Τέτοιου είδους επιθέσεις, πάντως, έχουν συμβεί και στο παρελθόν, σοκάροντας και τότε το Πανελλήνιο και όχι μόνο. Το βιτριόλι (θειικό οξύ), το ακουαφόρτε (υδροχλωρικό οξύ), αλλά και τα υπόλοιπα γνωστά καυστικά υγρά, έχουν γίνει κατά καιρούς όπλα στα χέρια όσων ήθελαν να εκδικηθούν, προκαλώντας φρικτό πόνο στα θύματα, φανερώνοντας μίσος λόγω προσωπικών διαφορών.

Ακολουθούν τέσσερις από τις πιο φημισμένες περιπτώσεις:

Η ανεξιχνίαστη επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

βιτριολι κουνεβα

Επίθεση με βιτριόλι είχε γίνει πριν από 12 χρόνια σε βάρος της καθαρίστριας και μετέπειτα ευρωβουλευτού, Κωνσταντίνας Κούνεβα, η οποία και παραμένει ανεξιχνίαστη.

Το 2003 η Κούνεβα ξεκίνησε να εργάζεται στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ). Κατά την εργασία της εκεί και από τη θέση της γραμματέως της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ), προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Ο αγώνας της αυτός προκάλεσε ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές για τη ζωή της.

Η Κούνεβα είχε αιτηθεί, με σωρεία εγγράφων, την αλλαγή της βάρδιάς της, από βραδινή σε πρωινή και τη μετακίνησή της από τον σταθμό Αμαρουσίου στο σταθμό Θησείο, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από την εργοδότρια εταιρεία.

Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε σπίτι της από τη δουλειά της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας της απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα!

«Από τότε που το άκουσα δε βγάζω από το μυαλό μου την Ιωάννα. Όσο και να είναι πιο νέα, όσο και να είναι πιο δυνατή από μένα, όσο και να είναι λιγότερη η βλάβη, ο πόνος είναι τεράστιος, η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Είναι δύσκολο… Εγώ εκείνες τις πρώτες μέρες έκανα απλώς προσπάθεια να ζήσω και να αντέξω τον πόνο και την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν. Δεν σκεφτόμουν το μετά», εξομολογήθηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, μιλώντας στο Star.

Βιτριόλι από Αλβανό στον Παύλο Σαράκη

βιτριολι παυλος σαρακης

Επίθεση με βιτριόλι δέχτηκε και ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης το 2007, στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στον Νέο Κόσμο, μετά από αποκαλύψεις για υποθέσεις μαστροπείας. Την επίθεση είχε κάνει ένας Αλβανός, με τον δικηγόρο να υποβάλλεται σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, για να διορθωθεί η ζημιά που υπέστη στο πρόσωπο.

«Είναι ένα έγκλημα που τραυματίζει βαριά σωματικά και ψυχικά το θύμα εφ’ όρου ζωής. Εύχομαι να έχει συλληφθεί ο πραγματικός δράστης και να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά και ενώπιον της κοινωνίας», ανέφερε ο δικηγόρος.

Η περίπτωση της Σωτηρίας Μπέλλου

βιτριολι σωτηρια μπελλου

Σε μια συγκλονιστική ιστορία με βιτριόλι πριν από πολλές δεκαετίες, είχε εμπλακεί και η σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια Σωτηρία Μπέλλου!

Η Μπέλλου είχε παντρευτεί σε πολύ μικρή ηλικία. Ο άντρας της ήταν μέθυσος, και, κατά τη διάρκεια ενός από τους ξυλοδαρμούς, η Σωτηρία έριξε βιτριόλι στο πρόσωπό του. Για αυτό το γεγονός καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών, από τα οποία εξέτισε έξι μήνες.

Η παρουσιάστρια που γνώρισε την οργή του συντρόφου της

βιτριολι katy_piper

Το 2009, ο σύντροφος της 24χρονης -τότε- παρουσιάστριας Κέιτι Πάιπερ από τη Μεγάλη Βρετανία, της έριξε θειικό οξύ στο πρόσωπο.

«Κοιτάξτε με… Άλλαξε η εμφάνισή μου, αλλά είναι πολύ βαθύτερο από αυτό. Εννοώ πως άλλαξε τη ζωή μου όπως την ήξερα, άλλαξε την πορεία της καριέρας μου, άλλαξε τις σχέσεις μου με τους ανθρώπους, άλλαξε την ψυχική μου κατάσταση», δήλωνε η παρουσιάστρια, μετά την τραγική εμπειρία που βίωσε.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Πηγή: lawandorder.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This