Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Χειροπέδες σε 48χρονο Ροδίτη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πέρασαν χειροπέδες σε έναν 48χρονο Έλληνα με την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς, σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του στη Ρόδο, κατάσχεσαν από τον υπολογιστή και το κινητό του πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβιβάστηκαν έγγραφα του εθνικού γραφείου της Europol με αναφορές του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ, οι οποίες προέρχονται από διαδικτυακές αμερικανικές εταιρίες και αφορούν χρήστες που διαπιστώθηκε ότι κατέχουν ή και ότι διαμοιράζουν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», αυτές οι εταιρίες έστειλαν τις αναφορές στον NCMEC και οι υπεύθυνοί του, με τη σειρά τους, τις προώθησαν στις εμπλεκόμενες αστυνομικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση.

Και, με βάση τις αναφορές που έφτασαν στα γραφεία της Δίωξης, χρήστες του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας που εντοπίστηκαν από 31 ηλεκτρονικά ίχνη απέκτησαν πρόσβαση στις ιστοσελίδες Facebook, Tumblr και Google και ετοιμάζονταν να προωθήσουν αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων το οποίο και κατείχαν.

Άρση απορρήτου

Η επόμενη κίνηση ήταν να γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και διαπιστώθηκε ότι ένας χρήστης του Facebook, με το όνομά του στα λατινικά, ανέβασε στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 έξι αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Αφού εντοπίστηκαν τα ψηφιακά του αποτυπώματα, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγαν στο σπίτι του μαζί με συναδέλφους τους της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, όπου έκαναν έρευνα και κατάσχεσαν ένα κινητό και μια κάρτα sim.

Μέσα στο κινητό βρέθηκε πλήθος αρχείων που απεικονίζουν ανήλικα άτομα να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις!

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ