«Φάμπρικα» τσαρλατάνων: Εκκρεμούν από το 2012 στην Εισαγγελία επτά καταγγελίες για γιατρούς-μαϊμού!

Must Read

Τουλάχιστον επτά αναφορές ποινικών αδικημάτων σε βάρος προσώπων που «πουλούσαν» ιατρικές υπηρεσίες και πέντε κέντρων τα οποία επίσης παρείχαν ιατρικές υπηρεσίες ως μη όφειλαν, εκκρεμούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας από το 2012!

Επικερδής μπίζνα

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δράση του 47χρονου γιατρού- «μαϊμού», Νικόλαου Κοντοστάθη, ο οποίος καταγγέλλεται ότι προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων μεταξύ των οποίων και δυο ανήλικα παιδιά, το dikastiko.gr αποκαλύπτει πως αυτή η «φάμπρικα» που στήνουν τσαρλατάνοι είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι φανταζόμαστε και, προφανώς, πολύ επικερδής!

Ήδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην Εισαγγελία εκκρεμούν δικογραφίες και κατά άλλων προσώπων μετά από αναφορές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος αντιδρά διαχρονικά και  άμεσα στις καταγγελίες για δράση προσώπων που διαπράττουν αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Χειρουργός χωρίς καν να είναι γιατρός

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός προσώπου, γνωστού στο ευρύ κοινό μέσω της αρθρογραφίας του, ο οποίος εμφανίζεται ως χειρουργός χωρίς καν να είναι γιατρός! Κορυφαίο παράδειγμα, επίσης, αποτελεί η καταγγελία σε βάρος γνωστού στους αθλητικούς χώρους, ο οποίος έκανε ιατρικό έλεγχο σε αθλητικά σωματεία (!) χωρίς να είναι καν γιατρός! Μάλιστα, στο πελατολόγιό του είχε πολλούς συλλόγους.

Άλλη περίπτωση είναι αυτή προσώπου που ασκούσε καθήκοντα δερματολόγου χωρίς να έχει ιατρική ιδιότητα (!), ενώ ένας άλλος χορηγούσε ακόμη και θεραπείες «πουλώντας» την ιατρική ειδικότητα του… «ιριδολόγου συμβούλου ορθομοριακής διατροφής» η οποία δεν υφίσταται καν!

Μεσολαβητής μεταξύ υπογόνιμων ζευγαριών

Επίσης, καταγγελία έχει γίνει και για ένα πρόσωπο που είχε παραποιήσει το πτυχίο του και διαγράφηκε από τα μητρώα του ΙΣΑ, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η υπόθεση πολύ γνωστού προσώπου που εμφανιζόταν ως μεσολαβητής μεταξύ υπογόνιμων ζευγαριών, αν και δεν είναι γιατρός! Άλλες περιπτώσεις αφορούν τη διενέργεια οφθαλμολογικών πράξεων από οπτικούς, μεταμοσχεύσεις μαλλιών ή ακόμη και αφαίρεση τατουάζ από μη γιατρούς.

Σε όλα αυτά, που είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, ο ΙΣΑ έχει αντιδράσει και, όπως επισημαίνει η νομική εκπρόσωπός του Κατερίνα Φραγκάκη, οι πολίτες θα πρέπει να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου για να είναι σίγουροι για την επαγγελματική ιδιότητα κάθε προσώπου.

«Ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει εφαρμόσει τη διαδικασία ελέγχου γνησιότητας των πτυχίων των μελών του, ενώ ταυτόχρονα κάθε φορά που λάβει γνώση περιστατικών αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος καταφεύγει στην Εισαγγελία για την ποινική δίωξη των δραστών. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τα μέλη του ΙΣΑ. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ιατρός, ο οποίος ασκεί την ιατρική στην περιφέρεια κάποιου ιατρικού συλλόγου, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στον κατά τόπο αρμόδιο σύλλογο, ο οποίος τηρεί εκ του νόμου κανονικά αλλά και ειδικά μητρώα μελών. Τέλος ο ΙΣΑ ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας καλεί τους πολίτες που έχουν λάβει γνώση κάποιου περιστατικού αντιποίησης, όπως προβούν σε σχετική καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο», αναφέρει η κυρία Φραγκάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This