Κρήτη: Χειροπέδες σε δύο επίδοξους… Ιντιάνα Τζόουνς για παράνομη ανασκαφή κοντά στα Μάλια

Must Read

Στη σύλληψη δύο επίδοξων «Ιντιάνα Τζόουνς» προχώρησαν το πρωί της Τρίτης οι αστυνομικοί του Τμήματος Χερσονήσου, με τους δράστες ηλικίας 73 και 64 ετών να διενεργούν παράνομη ανασκαφή σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων.

Μάλιστα, η υπόθεση φέρεται ότι συνδέεται με μία άλλη παράνομη ανασκαφή που είχε γίνει σε ένα λιόφυτο από την άλλη πλευρά του παλιού δρόμου, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.

αρχαιοκαπηλοι

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στις οικίες των δύο ανδρών, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, πέντε τμήματα αρχαίων πήλινων ευρημάτων, ένα απολίθωμα απροσδιόριστης χρονικής περιόδου, τρία τμήματα ακατέργαστου χρυσού βάρους 14 γραμμαρίων, δύο κυνηγετικά όπλα, 60 φυσίγγια, κοσμήματα τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων, εργαλεία για την ανασκαφή, ένα μαχαίρι και μια μοτοσικλέτα για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή.

Οι αρχαιοκάπηλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για παράνομη ανασκαφή από κοινού, παράνομη χρήση ανιχνευτή μετάλλων, παράνομη κατοχή όπλου μαχαιριού και απείθεια, καθώς και για παράβαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This