Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Στη «φάκα» εφοριακός και λογιστής για χρηματισμό και εκβίαση

Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία σε έναν εφοριακό από την Κοζάνη και έναν λογιστή από την Καστοριά για χρηματισμό και εκβίαση του ιδιοκτήτη ενός ψητοπωλείου!

Προηγήθηκε καταγγελία του θύματος, σύμφωνα με την οποία στην επιχείρηση που διατηρεί σε πόλη της βόρειας Ελλάδας έγινε έλεγχος το 2018 και διαπιστώθηκαν παραβάσεις, για τις οποίες βεβαιώθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο. Ωστόσο, ο Κοζανίτης υπάλληλος της ΔΟΥ Καστοριάς είπε ψέματα στον επιχειρηματία ότι το πρόστιμο είναι μεγαλύτερο και απαίτησε 4.000 ευρώ, τα οποία πήρε τον Οκτώβριο του 2018 με τη μεσολάβηση του λογιστή.

Πριν από λίγο καιρό, σε μια προσπάθεια να μην αποκαλυφθεί η εμπλοκή τους στην υπόθεση και για να αποφύγουν ποινικές ευθύνες σε περίπτωση ελέγχου, λογιστής και εφοριακός επέστρεψαν τα χρήματα στον επιχειρηματία, συντάσσοντας παράλληλα προχρονολογημένο έγγραφο ότι τάχα καταβλήθηκαν για την αποπληρωμή εισφορών.

Σε βάρος του εφοριακού και του λογιστή σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία, της παράβασης καθήκοντος, της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή, της εμπορίας επιρροής και της υπόθαλψης κατά περίπτωση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι ο λογιστής ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση περιγράφοντας στους αστυνομικούς τις σχετικές λεπτομέρειες, σε αντίθεση με τον εφοριακό, ο οποίος επιμένει να αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμειξη.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος θα επεκταθεί και σε άλλες συναφείς υποθέσεις της ΔΟΥ Καστοριάς, για να εξακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ