Μεγάλη… μπίζνα οι «μαϊμού» άδειες οδήγησης: Είχαν δώσει δίπλωμα μέχρι και σε άνθρωπο με Πάρκινσον!

Must Read

Το κουβάρι μιας απίστευτης ιστορίας ξετύλιξαν οι Αρχές της Φθιώτιδας. Η αρμόδια υπηρεσία ειδικών υποθέσεων πραγματοποίησε έφοδο στη Λαμία και ανακάλυψε τρομακτικά στοιχεία για δεκάδες «μαϊμού» διπλώματα οδήγησης.

Μάλιστα, κατά τον έλεγχο των στοιχείων διαπιστώθηκαν τα… όργια που έχουν γίνει τόσο με τα πλαστά διπλώματα, όσο και με το πώς τα έπαιρναν κάποιοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιτήδειοι είχαν δώσει δίπλωμα ακόμα και σε άνθρωπο με Πάρκινσον!

Διαχρονικό το πρόβλημα

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες που οι διωκτικές αρχές εξάρθρωσαν κύκλωμα όπου ιδιοκτήτες σχολών οδηγών με προσβάσεις σε υπαλλήλους των Διευθύνσεων Μεταφορών Περιφερειών, εξέδιδαν τα διπλώματα-μαϊμού έναντι αμοιβής που κυμαινόταν από 1.500 έως και 2.500 ευρώ.

Το κύκλωμα φρόντιζε οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εξετάσεις και είχαν ανάγκη από βοήθεια, πλήρωναν ταρίφα ώστε να παίρνουν μέσω «ψείρας» τις σωστές απαντήσεις με τη συμμετοχή βέβαια των εξεταστών που έκαναν τα στραβά μάτια…

Η ταρίφα ανέβαινε για αλλοδαπούς που δεν γνωρίζουν ελληνικά και αναλφάβητους Ρομά, ενώ εντοπίστηκαν περιπτώσεις που τα χρηματικά ποσά διακινούνταν μέσω ταχυδρομικών επιταγών!

Η επιχείρηση ήταν απολύτως οργανωμένη μια και είχε ταμία στο όνομα του οποίου βρέθηκαν εμβάσματα ύψους 230.000 ευρώ! Στη συγκεκριμένη επιχείρηση είχαν εντοπιστεί 157 παράνομα διπλώματα.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This