Ο «Δρ. Χάρος» εισερχόταν παράνομα στο Άγιο Όρος, πιθανότατα χάρη στους καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου!

Must Read

Ο ψευτογιατρός που κατηγορείται για τουλάχιστον τέσσερις θανάτους, ενώ συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη σχέση του με την Αθωνική Πολιτεία, έμπαινε παράνομα στο Άγιο Όρος!

Σύμφωνα με στοιχεία από τα αρχεία του Γραφείου Διαμονητηρίων της Ιεράς Επιστασίας, από το τέλος του 1980 δεν φαίνεται να έχει επισκεφθεί νόμιμα το Άγιο Όρος προσκυνητής με το όνομα Νικόλαος Κοντοστάθης ή Κόντος. Κάτι που, βέβαια, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για το πώς έμπαινε και έβγαινε, αλλά κυρίως τι διακινήσεις έκανε.

Ο ψευτογιατρός ισχυριζόταν ότι ταξίδευε πολύ συχνά στο Άγιο Όρος, απ’ όπου έφερνε βότανα με τα οποία έφτιαχνε «θαυματουργά» μαντζούνια. Το Περιβόλι της Παναγιάς ήταν, άλλωστε, ο χώρος στον οποίο εντόπιζε τα υποψήφια θύματά του, αφού εκεί ταξίδευαν πολλοί πιστοί για να προσευχηθούν και να ζητήσουν τη μεσιτεία της Παναγίας, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υγείας αντιμετώπιζαν. Μάλιστα, παρουσιαζόταν ως άνθρωπος που έχει πολύ καλές σχέσεις με την Εκκλησία, ενώ δεν δίσταζε κάποιες φορές να δηλώνει ότι ήταν και γιατρός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Επειδή, μάλιστα, τον τελευταίο καιρό υπήρξαν κάποιες αναφορές στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου, η μονή εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία δηλώνει ότι ποτέ δεν έχει έρθει σε επικοινωνία ή συναλλαγή με τον φερόμενο ως ψευτογιατρό Νικόλαο Κοντοστάθη και ότι ουδέποτε μοναχός της τον σύστησε σε οποιονδήποτε, ενώ υπογραμμίζει ότι έγινε παράνομη χρήση του ονόματός της από τους καταληψίες του κεντρικού της κτιριακού συγκροτήματος. Αποσαφηνίζει, άλλωστε, ότι ποτέ εκπρόσωπος της μονής δεν έκανε δηλώσεις επί του θέματος, ανώνυμα και με αλλοιωμένη φωνή, όπως παρουσιάστηκε σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού.

Στο υπό κατάληψη κτιριακό συγκρότημα

Με την ανακοίνωσή της, η μονή καθιστά σαφές, επίσης, ότι ο ψευτογιατρός διέμεινε στο υπό κατάληψη κεντρικό κτιριακό συγκρότημά της, προφανώς έχοντας εισέλθει παράνομα στο Άγιο Όρος και ξεκαθαρίζει ότι οι καταληψίες του κεντρικού κτιρίου της μονής δεν είναι Εσφιγμενίτες, ούτε Αγιορείτες μοναχοί. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση των σχέσεων του φερόμενου ως ψευτογιατρού με τους καταληψίες της μονής βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης από τις αρμόδιες Αρχές.

Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου γνωστοποιεί ότι παρακολουθεί με πολλή προσοχή τις εξελίξεις και θα επανέλθει επί του θέματος μόλις διαλευκανθούν όλες οι πτυχές του, όπως αυτή που σχετίζεται με οικονομικές δοσοληψίες, καθώς και με την παράνομη συνεργασία όλων όσοι ευθύνονται για πράξεις σε βάρος της υγείας και της ζωής αθώων ανθρώπων.

Ακόμη μία φορά φαίνεται ότι τα ζητήματα που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια στο Άγιο Όρος με τους καταληψίες της Μονής Εσφιγμένου προκαλούν σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την αγιορείτικη κοινωνία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This