Σάββατο 15/5/2021

Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου – Οκτώ Έλληνες στο σκαμνί

Είναι τρομακτικό, αλλά αληθινό: οκτώ δικογραφίες αυτόφωρης και τακτικής διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας τον μήνα Ιούνιο.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες από υπηρεσίες ξένων χωρών, προχώρησαν σε ψηφιακή ανάλυση και εντόπισαν χρήστες διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας οι οποίοι κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους – εφαρμογές και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο στάδιο της προανάκρισης και έπειτα από σχετική αλληλογραφία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των οκτώ Ελλήνων και οι οικιακές συνδέσεις διαδικτύου τους, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας τους όπου διενεργήθηκαν έρευνες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 5 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, 9 συσκευές κινητού τηλεφώνου, εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, τάμπλετ και κάρτα αποθήκευσης SD.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια των τριών ημεδαπών, βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθησαν εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ για τους πέντε ημεδαπούς ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, δεν συνέτρεχαν όμως οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας και έτσι αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι οι τρεις με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος των άλλων πέντε, υποβλήθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που βρίσκονται στα ίχνη ενός μεγάλου κυκλώματος πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ