Οι «Αδιάφθροι» της ΕΛ.ΑΣ. ξεσκέπασαν επίορκους αστυνομικούς και αντιδήμαρχο σε τεράστιο κύκλωμα λαθρανασκαφών

Must Read

Ένα γιγάντιο κύκλωμα λαθρανασκαφών, διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και πλαστών διαβατηρίων, στο οποίο έκαναν κουμάντο επίορκοι αστυνομικοί, ενώ φέρεται ότι είχε εμπλοκή σε αυτό και ένας… αντιδήμαρχος, εξάρθρωσαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. σε νομό της βόρειας Ελλάδας.

Έπειτα από επισταμένες έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν 14 άτομα, ενώ οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αναμένεται να φτάσουν συνολικά τους 90!

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τρεις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος φέρεται ότι είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, μαζί με έναν αρχιφύλακα. Στο κύκλωμα που εξάρθρωσαν οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ φέρεται ότι εμπλέκεται επίσης ένας… αντιδήμαρχος, καθώς επίσης και άλλοι επτά αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν δευτερεύοντα ρόλο. Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή την Τετάρτη, για να απολογηθούν για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, που είδαν το φως της δημοσιότητας, για τουλάχιστον τρία χρόνια τα μέλη του κυκλώματος είχαν «χτενίσει» ολόκληρο τον νομό για τον εντοπισμό αρχαιοτήτων και χρυσού. Ήταν τόσο μεγάλη η δίψα τους για χρυσό, που δεν δίσταζαν να πραγματοποιούν έρευνες ακόμη και σε χαρακτηρισμένους αρχαιολογικούς χώρους. Ακόμα και ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ως άλλος… Ιντιάνα Τζόουνς, πήγαινε για λαθρανασκαφές με το υπηρεσιακό αυτοκίνητό του, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν υπερσύγχρονες συσκευές ανίχνευσης χρυσού!

Οι λαθρανασκαφείς έσκαβαν συνήθως τα βράδια με γεννήτριες, ενώ, όταν τελείωναν τη δουλειά, γέμιζαν τα λαγούμια που είχαν ανοίξει με χώμα για να μην αφήνουν ίχνη. Μάλιστα, οι αστυνομικοί επιστράτευαν θερμικές κάμερες για να τους παρακολουθούν κάθε φορά που έψαχναν για χρυσό στα βουνά. Στη συνέχεια, τα μέλη του κυκλώματος έκαναν χρυσές δουλειές, πουλώντας στη μαύρη αγορά τα αντικείμενα αξίας που έβρισκαν.

Εκτός από λαθρανασκαφές, το κύκλωμα έκανε και εμπόριο λαθραίων τσιγάρων, ενώ τα μέλη του περνούσαν παράνομα μετανάστες από το μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, εισπράττοντας 2.000-4.000 ευρώ από καθένα από τα άτομα που «εξυπηρετούσαν». Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκεκριμένη μπίζνα φέρεται ότι είχε ένας αρχιφύλακας, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι το 2017 σφράγισε το διαβατήριο κακοποιού που διωκόταν για σειρά κακουργημάτων. Στην κατοχή του αρχιφύλακα βρέθηκαν επτά διαβατήρια, ωστόσο εντύπωση προκάλεσε η εξήγηση που έδωσε γι’ αυτά στους συναδέλφους τους, καθώς φέρεται να τους είπε ότι είχε πάρει εντολή να κάνει ανακριτική διείσδυση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This